onsdag 17 augusti 2011

De talanglösa


Jag saknar talang. Jo, det är alldeles sant. Jag är tekniskt hjälplös, jag målar inga tavlor, jag är kass på inredning och mina handarbeten vill ingen ärva.

Nej, jag går inte med håven och vill ha hurtiga tillrop i stil med "du som gör så goda pannkakor", eller "du som är så rolig." Nej, inte alls, för jag vet ju att vi talanglösa är otroligt viktiga personer. Det är tack vare oss de duktiga, händiga och begåvade kan glänsa.


Den store tenoren, kompositören eller den skicklige inredaren blir beundrad för sin konst och det kan han/hon tacka de icke-skickliga för, med andra ord de talanglösa. Vem skulle beundra Ernst om vi alla kunde förvandla ett ruckel till ett slott? Vem skulle beundra Einstein om vi alla vore genier?

Den vackra människan blir beundrad för sin skönhet, enbart av den anledningen att det finns folk som är fulare. Vore alla lika vackra,skulle ingen beundra perfektionen.

Det är dags att erkänna de talanglösas betydelse för samhället. Utan oss skulle de begåvade och vackra inte märkas. Vi är den perfekta grå bakgrunden till påfåglarna och för det bör vi uppmärksammas.

Godmorgon!

9 kommentarer:

FFFF sa...

Vem beundrar Ernst?
Har du glömt Teppas?

Annica sa...

Du är en mycket bra och god vän/människa, det tycker jag är en fin och viktig talang. Det är minsann inte alla som har den.

Lasse sa...

du har nog alltid beundrat "Jante" så där lite i smyg.

Gunnel sa...

FFFF: Det var bland annat herr Fogelberg jag tänkte på när jag skrev blogginlägget. Se rubriken.

Annica: Vackert sagt om en som kan vara riktigt elak. Min talang är kanske att jag är duktig på att dölja mina grumliga sidor.

Lasse: "Jante" är bra med måtta. "Jantes" motsats blir så lätt självgodhet. Jag är störst, bäst och vackrast.

Helena Högberg sa...

Du har talang när det gäller att hitta på bra blogginlägg :)

Gunnel sa...

Helena H: Tack så mycket! Sånt beröm gläder mig.

Maria sa...

Vi är alla unika! :)

Yvonne sa...

Håller med Helena!
Jag har verkligen idetorka nu.
Hittar ingenting skoj att skriva om.
Då är det tur att man kan läsa dina kruriga funderingar.

Gunnel sa...

Maria: Ja,vi är unika och det är en tröst.

Yvonne: Jag lider också av idetorka från och till. Dessutom är det inte alltid så lätt att i skrivet ord få fram vad man vill säga.