onsdag 28 augusti 2013

Man är så gammal som man känner sig

Vilande blomma

"Men Herre Gud, jag är ju bara 86", sa min gamla granne när jag tyckte att hon gjort en fantastisk prestation trots sin höga ålder. Hon hade tillsammans med sin son vandrat runt gatorna i Paris och sett hela stan.


Idag är jag 100 år. Igår gick min före detta granne från Hertsön och jag på en långpromenad i ett blåsigt men härligt soligt väder. Hon ville se sin ungdoms gata, där hon en gång bott. Efter den långa vandringen kände vi oss rätt knäckta.

I morse vaknade jag med ryggvärk, benvärk, huvudvärk och alla möjliga värkar en människa kan ha. Jag som nästan aldrig har ont någonstans, sitter nu här och tycker ganska synd om mig själv. Längtar efter kvällen och natten för att det är ju sant som schlagertexten säger att "i morgon är en annan dag."

Hej!

7 kommentarer:

Yvonne sa...

Men oj Gunnel! Vila dig kry nu!Det kan bli för mycket ibland.Kanke nån förkylning i kroppen.Kram!

Gunnel sa...

Yvonne: Nu börjar jag känna mig riktigt alert när huvudvärken släppt. Trodde också att det kunde vara förkylning i kroppen, men tror inte det längre.

Anders sa...

Jag hörde en diskussion där NHR (Neurologiskt handikappades Riksförbund) pratade om vad man skulle göra åt det omoderna namnet. "Neuro" kom man visst fram till. En av deltagarna föreslog "Nalta Halta". Du skulle kanske platsa där efter gårdagen?

Gunnel sa...

Ett bra förslag. "Nalta" är ett praktiskt ord som borde tas med i
SAOL.

Annica sa...

Våra kroppar ska ju helst bara finnas utan att märkas. Tyvärr är de inte alltid så snälla och hänsynsfulla i vår ålder.
Tur i alla fall att vissa värkar går över. Än så länge...

Gunnel sa...

Annica: Mina värkar är nu borta och jag förstår egentligen inte så här efteråt varför jag gnällde. Det finns det som är mycket värre.

Annica sa...

Att gnälla då och då är en mänsklig rättighet.