torsdag 18 oktober 2012

En kul kväll med "fika"


Jag fick aldrig någon undervisning i engelska språket under min skoltid, men en mängd kvällskurser, ett besök i USA, ett äktenskap med en halvamerikan och ett otal timmar med "Emmerdale Farm", har ändå lett till att jag relativt lätt förstår det främmande språket.


Igår såg vi en show med Al Pitcher som han kallar "The fika tour." Han talar snabbt och hela uppträdandet är på engelska med undantag för de få svenska ord han kan som "fy f-n", "slask" och några till.


Karln springer fram och tillbaka på scenen i  "furioso" takt. Han bär fula bruna manchesterbrallor med häng och han driver hejdlöst med oss i publiken. Han beundrar och häcklar det typiskt svenska, som t ex "blåplasten" vi sätter på våra skor, när vi ska besöka dagis eller tandläkaren. Han är fantastiskt rolig och är det något skämt man missar på grund av språket så gör det ingenting. Man skrattar bara för att andra skrattar. Skratt är ju smittsamt.

Det var en kul kväll och Pitcher kommer tillbaka nästa år med "The påtår tour."

Hej!

3 kommentarer:

Nels sa...

"I support my wife's opinion" sade halvamerikanen.

Annica sa...

Ni verkar ha haft en trevlig kväll med Al Pitcher. För ett tag sedan såg jag ett inslag med honom i ett TV-program och han var mycket underhållande. Han var riktigt rolig och det är inte alla skämtare som är det.

Gunnel sa...

Klart du gör halvamerikan.

Annica: Ja, dessutom skämtar han med sig själv och det är väl just det som saknas hos en del komiker.