fredag 20 juli 2012

Ett kort inlägg

Foto: Sirpa L

En skål i hallonsaft för sol och sommar.

Våra gäster lämnade oss i morse på sin resa mot de egna sängarna. De har uppträtt snällt och vänligt och inte alls klagat på luftmadrasserna som stundtals lidit brist på luft.

Årets sommar har hittills inte varit till full belåtenhet. Ingen har badat vid Gültzauudden utom mina barnbarn 9 och 5 år som modigt testat Luleälvens 14-gradiga vatten.Men så här vackert blommar pionerna i Hermelinsparken och nu kommer värmen. Vi kan väl alltid hoppas.

Fortsatt trevlig sommar!

12 kommentarer:

Yvonne sa...

Joho då,mitt barnbarn William och en kompis har badat där!

Gunnel sa...

Där ser man! Men han är förstås en modig liten kille. Det är de verkligt unga som inte fegar.

Annica sa...

Sommaren 2012 har man inte behövt hoppa i vattnet för att kyla av sig. Det har utetemperatur och svala vindar klarat av så bra. Hittills i alla fall. Det är nog mest de mycket unga och modiga som vågar i vågorna.

Anders sa...

Brukar se på vädret i SvT:s Rapport och förundrar mig över Nordenkartans utseende. Danmark är nästan lika stort som Finland och avståndet Lund – Stockholm är ungefär lika långt som avståndet Stockholm – Luleå. Skåne är stort som halva Lappland.

Inte att undra på att prognoserna blir som de blir när man inte ens vet hur Sverige ser ut.

Gunnel sa...

Annica: Nu kan vi bara hoppas på en varm och solig sensommar, så Luleå kan få vinna solligan.

Anders: Inte undra på att folk får fel uppfattning om hur riket ser ut. Förresten så ska jag rädda dig från posttidningarna snart.

Helena Högberg sa...

Visst kan man vara lite uttråkad på allt regn, men inget ont som inte har något gott med sig. Växtligheten i år har varit alldeles enorm. Häromkring är buskar och annat i stort sett dubbelt så höga och frodiga mot normalt. Vi har en fin väderkvarn på gården som är omgiven av blommor, i år syns knappt kvarnen för all hög växtlighet.

Gunnel sa...

Helena: Samma här. Det har sällan varit så grönt och blommat så mycket som i år. Växtligheten gillar den här sommaren och det är verkligen något vi kan njuta av

Amanda sa...

... Även dina barnbarn 20 och 24 har varit modiga och testat det kalla vattnet på udden!

Gunnel sa...

Amanda: Bravo! Jag undrar var åldersgränsen går för modet att utsätta kroppen för kallt vatten. Peter, 48 satte ner foten i vattnet, skrek av iskall smärta och tog genast upp foten igen.

Peter sa...

Vill dementera att jag skrek av kylan, en lättare förlamning var allt som inträffade. I glaset är det icke hallonsaft utan Beringer White Zinfandel. Att Sverige ser ut som det gör på kartan beror på Mercators rätvinkliga projektion som förvrider proportionerna på kartbilden.

Annica sa...

Bloggerskan med make har tuffa barnbarn.

Gunnel sa...

Peter: En informativ och bra kommentar. Men som du vet får den som bloggar tulla lite på sanningen.

Annica: Ja, verkligen! Man kan undra var de fått sitt mod ifrån.