fredag 21 oktober 2011

Kommunalgrå tapet


Bilden ovan visar en tapet med några vilsna blå blommor här och var. Den har suttit i det som idag är vårt sovrum, troligen ända sedan huset var nytt. Nu har den gjort sitt och igår kom två gossar som i ilfart satte upp vår nya kommunalgrå tapet, som passar så bra till lägenhetsinnehavarnas hårfärg. Vi syns nästan inte när vi går in i rummet. Vi går in i väggen med andra ord.

Pojkrum med orange tapet.

Nej, jag är inte sarkastisk mot Lulebos kommunalgrå. Jag gillar det. Jag har upplevt det färgstarka 70-talet och det räcker. Jag glömmer aldrig vår randiga hall, de bruna fotbollsstora prickarna i arbetsrummet och de gröna medaljongerna i köket. Pojkrummen var tapetserade i starkt orange och brunt, sovrummet hade fondvägg med små apor klättrande i palmer. Vi tyckte att det var så snyggt. Förresten, det kanske vi inte alltid tyckte, men har man nu köpt en dyr tapet och satt upp den så måste det vara snyggt. Basta!

För övrigt ska jorden gå under idag enligt en amerikansk pastor. Skulle han ha fel får vi väl unna oss något riktigt gott och festligt under den helg som vi har framför oss.

Trevlig fredag!

7 kommentarer:

Lennart sa...

Tapeter i all ära, men nu har jag besökt Mörttjärn och stenen från förra bloggen. På stenen står,
Denna gård grundades 18/5 1889 af
FO Mörtsell 2 kor 5:21.
På Konsum i Malå träffade jag Erik I Mörtsell och Östen Lundkvist som i vanlig ordning härmade Gösta Mörtsell. Många Mörtselll blir det.

Gunnel sa...

Bra Lennart! Om jag nu hittar rätt i min enkla bibel står det i 2 kor 5:21 följande;

"Han som inte visste vad synd var, honom gjorde Gud till ett med synden för vår skull, för att vi genom honom skulle bli till ett med Guds rättfärdighet."

Skulle nog vilja ha en förklaring till texten.

Anders sa...

Jag tror att texten betyder: "Gud förlåter alla, även Mörtsellare".

Annica sa...

Ånej, så grå är ni inte än att ni flyter ihop med en kommunlagrå tapet. Men det var en beskrivning med "knorr".

Det ljuva, murriga 1970-talet börjar visst komma tillbaka. Vi får hoppas i små portioner. Då var vi alldeles för påverkade av interiör-murrigheten i den engelska TV-serien "Arvingarna". Men serien var bra.

Gunnel sa...

Anders: Aha! Du ska få hjälpa mig att tolka fler bibeltexter.

Annica: Men det är alldeles sant att min färg på håret och tapeten är exakt detsamma.

Nu finns det jättesnygga mönstrade tapeter, men jag förblir grå.

Peter sa...

Den smóm sätter sitt namn i samband med ett bibelcitat löper idag risken att kallas för fundamentalist. I slutet av 1800-talet verkar det däremot ha varit ok.

Gunnel sa...

Han var nog bara en väldigt religiös man som ville framhäva att hans hus var ett kristet hem.