torsdag 27 oktober 2011

Kommentar till kommentarer


Den här frågan ställde Anders i en kommentar i gårdagens blogg:

"Om man lånar hundra miljarder till det redan skuldtyngda Grekland, blir då inte Grekland ännu mer skuldtyngt?"

Men svaret och krispaketet kom redan idag. Samtidigt som man lånar hundra miljarder till Grekland så skriver man ner skulden med 50 % och då blir Grekland inte mera skuldtyngt? Fyndigt! Hur nära var vi inte att hamna i eurofällan. Ett stort tack till alla som röstade nej. Jag har med åren lyckats förtränga hur jag själv röstade.


Nästa kommentar berättade att det är teddybjörnens dag idag. Så vår egen Nalle, iklädd det finaste hockeylagets skjorta, har fått en extrakram  och placerats på fina kudden i dubbelsängen.


De som bor i Luleå och har möjlighet, måste gå och se det fantastiska ljus- och ljudspel som visas vid museet. Det är spektakulärt och vackert och visas ännu några kvällar. Det är svårt att beskriva i ord och ännu svårare att få lyckade bilder i den mörka kvällen.

Ha det!

11 kommentarer:

Maken sa...

Läs Lottens blogg, som finns på Gunnels blogglista och är en hyllningf till Luleå.

Anders sa...

I egenskap av språkpolis måste jag få protestera mot att ett "ännu" utelämnats i citatet.

Att Lotten stjäl Skellefteås etablerade stads smeknamn och placerar det som epitet för Luleå är väl ändå i grövsta laget? Nästan i klass med Arkelstens påstående att det var Högern som införde kvinnlig rösträtt i Sverige.

Annica sa...

Nu får vi bara hoppas att Grekland förmår återbetala återstående 50%.

Det vackra ljusspelet i staden borde få vara kvar hela vinterhalvåret.

Gunnel sa...

Anders: Jag har ändrat i bloggen som du kan se. Dessutom har jag skrivit en kommentar på Lottens blogg, där jag påpekat hennes felanvänding av schtaan. Rätt ska vara rätt!

Annica: Hörde på radion en pessimist som sa att krispaketet bara var en tillfällig räddning. Grekerna ligger risigt till i alla fall.

Lotten sa...

Oj, jisses, här har jag rört upp er -- det var ju alls inte meningen!

Jag veeeeeeet att det är Ske-å som är Schtaan, men vad jag i min luleiver försökte förmedla var att man har ett litet sh i inledningen till "stan" när man pratar i Luleå. Ni förstår att här nere i syd säger vi bara sch i dusch, usch och Schweiz. Ungefär.

Gunnel sa...

Lotten: Nej, vi är inte upprörda, bara så glada över din luleiver. Men Anders som är språkpolis (egen utsago)och bor i Skellefteå kände behov av att påpeka vad som är den riktiga schtaan.

Lotten sa...

Samling vid pumpen, språkpoliser och fotopoliser! Jag har ju publicerat en tokig bild när jag i min iver ville ha fram huset som stod på SAS-hotellets plats. Men hittar inget.

Var det månne ett ointressant hus?

Längst ner på den här sidan har jag hittat ungefär rätt eftersom det är PÅ Storgatans norra sida MELLAN Nygatan och Kyrkogatan.

Hilfe!

Gunnel sa...

Lotten: Kan inte komma på vilket hus som revs för hotellets skull. Jag är inte född i här och har dessutom dåligt minne och hittar inte de gamla bilder som jag har någonstans, men jag ska be min snaquesaliga väninna om hjälp. Hon har rötter i stan sen generationer tillbaka och kan allt om stan.

Lotten sa...

Och jag har mejlat Stadsarkivet! (Vad trötta de kommer att bli på mig.)

Lotten sa...

Stadsarkivet skickade en jättefin bild!

Gunnel sa...

God och snabb service av Stadsarkivet. Så ska det vara!