onsdag 29 juni 2011

Hårresande


En annons för ett hårborttagningsmedel talar om generande hårväxt. Generande? För vem? Varför är hårväxt generande?

Hår är en prydnad och fint och vackert, såvida det sitter på huvudet. Om däremot ett vackert hårstrå hamnar i maten, blir det helt plötsligt äckligt.Kvinnor bör, enligt annonsen, icke ha hår någonstans utom på huvudet, ty hår som sitter på andra ställen är generande. Rakning och vaxning är ett måste på armar, ben, haka och överallt där det generande hårstrået behagar dyka upp. "Med smärta ska du föda dina barn, kvinna, och med smärta ska du vaxa din ludna lekamen." (Ny bibelöversättning).

Män däremot får vara håriga. Det är inte generande alls. Först när mannen blir äldre och hår börjar dyka upp i näsa och öron blir även hans strån generande och nästrimmer måste omedelbart införskaffas.

Så felskapta vi människor är. Men vilken tur att vi har den fantastiska skönhetsindustrin som tänker på allt och som så gärna hjälper oss, när vi riskerar att bli generande för oss själva och för vår omgivning.

Ha det skönt i den härliga värmen!

8 kommentarer:

Annica sa...

Man borde nog vaxa bikinilinjen så här till badsäsongen. Eller ta ett vaxbad - upp till hårfästet...

Gunnel sa...

Antingen vaxa eller växa. Bara välj!

Lennart sa...

Det är ganska orättvist att bloggerskan har hår på huvudet. Den manliga delen av släkten tävlar ju med månens glans. Både jag och brorsan skulle behöva lite generande hårväxt på skulten !

Gunnel sa...

Månens glans tycker jag om. Däremot såg jag Ernst (han med symaskinen) i TV i morse och han hade en cirkel av en 5-örings storlek av skägg strax under läppen. Det är så fult! Skidskytten Bergman har något liknande.
Det är generande hårväxt!

Anders sa...

Själv är jag glad och stolt över min flint, även om den aldrig blir lika blank som Björklövens f d Mikael Anderssons.

Dessutom blir det inte så dyrt med schampo. Då har man har råd att betala Folksams avgifter.

Gunnel sa...

Tänker sätta in en bild av dig, Anders där alla kan se att även om det saknas hår på skulten så är ansiktet rätt behårat. Och skägget kräver väl en del schampo. Eller vattenkammar du bara?

Anders sa...

En gentleman avslöjar inte alltid sina hemligheter. Är det "Mörttjärnsjesus" du har tänkt sätta in igen? Eller något ännu värre?

Systern sa...

Det finns bara fina bilder av dig. Dessutom kan det hända att det var ett tomt hot. Åtminstone för tillfället.