onsdag 15 juni 2011

Det stora varuhuset

Ett annat stort hus.

Igår åkte jag till det stora möbelvaruhuset som en närstående kallar "Dantes inferno." Nu kanske det är lite skillnad på besöksfrekvensen på IKEA i Kungens kurva en lördag och IKEA Haparanda en tisdag förmiddag. De norrbottniska och nordfinländska kunder som stillsamt vandrar runt efter pilarna i möbelhuset, ger mera intryck av semesterfirare på vilohem.

På varuhuset får man exakt 8 köttbullar och en klutt potatismos, sås och lite lingonsylt till det facila, nästan chockerande priset av 16 kronor. Kanske inte så näringsriktigt, ganska menlöst i smaken och totalfritt från grönt, men vad kan man mer begära. Det är i alla fall lite bukfyllnad som ger ork för fortsatt handlande.


Och till vårt trånga tjäll hemfördes varken servetter eller värmeljus, men en stor spegel, ett snyggt parasoll och i vanlig ordning lite småkrafs.


Ha det gott!

8 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Jag lyckas aldrig äta något nyttigt när man fikar på IKEA, för deras cheescake med jordgubbar på är alldeles himmelska :D

Gunnel sa...

Helena: Jag såg deras cheescake med jordgubbar och kände mig frestad man avstod. Det ska jag inte göra nästa gång.

Lennart sa...

Våga vägra IKEA, fanns inte parasoll och lite småkrafs på Storheden?
På konsumhallen på Storheden finns jättegod mat. Lite dyrare men vaddå, pensionärerna är ju stadda i kassa enligt Reinfeldt !.

Annica sa...

En dagsutflykt till IKEA är ett trevligt avbrott i pensionärstillvaron. Förresten... i allas tillvaro!
Vad bestod småkrafset av? Undrar en nyfiken väninna.

Gunnel sa...

Lennart: Min karl älskar IKEA. Han är nog ganska ovanlig. Han nåstan tjatar om att få åka dit och då ger jag naturligtvis efter.

Annica: Småkraftset bestod av 4 vita assietter och någonting man hänger över dörrkarmen med knoppar på där man kan hänga sin morgonrock.

Samma som nyss sa...

Förlåt tangenterna. Han nästan tjatar ska det vara.

Anonym sa...

Jag tjatar inte alls!

Peter sa...

Tänk att den dagen skulle komma då jag håller med Lennart.