måndag 18 april 2011

Plats för liten bil


Under det hus som vi bor i, finns ett garage för många bilar. För att få en plats i detta garage ska man ha tur. Om man har tur och får en garageplats kommer man snabbt underfund med att utrymmet är avsett för mycket små bilar. Så små bilar finns knappast numera och därför är det stor konst att få sin egen bil i normalstorlek att rymmas innanför de svaga vita streck som anger platsen där bilen ska parkeras. Detta vet vi, eftersom vi fått låna en plats under en månad.

Garaget är dessutom i likhet med andra parkeringshus fyllt med stolpar. I detta fall är stolparna vadderade, vilket jag antar att försäkringsbolagen krävt, efter att ha fått särskilt många skadeanmälningar från just det här garaget.

Efter att ha parkerat sin bil, återstår att komma ur förarsätet utan att skada bredvidstående bil. För det krävs att chauffören är böjlig och slank. Eventuella passagerare måste självklart kliva av innan parkering påbörjas.

Trots denna min jeremiad är en liten, liten plats i detta stora garage det enda vi önskar just nu.

Ha det gott!

3 kommentarer:

Annica sa...

Må lycka och välgång komma er till del i P-platskön. Minibilplatserna är både miljötänk och strategi från Lulebos sida: Här ska det inte rymmas några bensinslukande amerikanska Cadillacar eller vräkiga engelska Rollsar. Hyresgästerna ska lägga sina pengar på hyran, inte på stora, dyra bilar. Smart tänkt!

Lina sa...

Lika illa är det i det vårt garage. Det gäller att trycka in så många som möjligt.

Gunnel sa...

Det blev en plats ledig i garaget i dag men vi är bara nummer två i kön.

Annica: Det är klart att du har rätt. Det är naturligtvis av miljöskäl som parkeringsrutorna är så smala. Tänkte inte på det!!