fredag 15 april 2011

Inför helgen

Den här bílden illustrerar min verklighet den senaste månaden. Detta garage har varit smockfullt av allt, utom just bil. För att få garaget att se ut som på bilden, har jag fått offra min gamla rygg, som de senaste dagarna protesterat mot den behandling den utsatts för.

Skellefteå lyckades inte vinna finalhockeyn över Färjestad, vilket var synd eftersom vi Lulebor är generösa mot våra bröder och systrar i söder och önskar dem ära och seger.

Luleå kommun har alltid varit duktig på att pryda sin stad. Isskulpturerna i Stadsparken är typiska exempel på ett bra och uppskattat jobb av Parkförvaltningen. I dag pryds staden av denna något märkliga skapelse. På en spänd lina hänger en massa kläder i olika färger. Är det kommunens verk? Är det en klädfirmas reklam? Är det påskpynt? Är det konst? Frågorna hopar sig och jag hoppas att någon har svaret.

Ha det gott!

8 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag ger mig tusan på att det är KONST!!!
Oj,om mitt garage såg ut så där ändå!

Anders sa...

Någon har tvättat sin byk offentligt. Lulebo?

Gunnel sa...

Yvonne: Konstnären fick inte vara rädd för höga höjder.

Anders: Det var fyndigt!. Skulle inte förvåna mig om du har rätt.

Annica sa...

Det var en härlig vårpromenad på stan igår. Och roligt att se både dekorerade träd och kommunanställdas(?) byxor på tork i den ljumma vinden. (Jag nämnde att det kanske var kommunalrådens.) Ett kul och annorlunda konstverk.

Anders: Kommentar med knorr!

Gunnel sa...

Men fortfarande vet vi inte om det är konst eller tvätt på tork eller påskpynt. Får nog ringa kommunen i morgon, för man måste ju bara få veta.

Annica sa...

Tvätt på tork kan vi nog utesluta. Lite för högtflygande. Konst-igt påskpynt, kanske?

Anders sa...

Ringa Kommunen? Would you like your answer in English, press 1. Om du bor i kommunen, tryck 2. Om du har en släkting i Turkiet, tryck 3. Om du tycker att Lulebo är bäst, tryck 4. Om du tycker att jag ska lägga av nu, tryck 5. Annars vänta i kö, du har just nu könummer 254.

Gunnel sa...

Och efter att ha väntat ut alla 254 samtalen visar det sig att kommunen inte har den blekaste aning om varför kläder hänger på tork på Storgatan.