lördag 4 april 2020

Slutkramat


"Det är gott att leva. Flunsan är på tillbakagång och staten ökar min lön med 300 kronor. Kanske vårt 20-tal blir lika glatt som det som var för 100 år sedan, då radion och grammofonen gjorde intåg och livet blev lusteligt att leva för människorna."

Så skrev jag den 14 januari i år. Visserligen hade vi hört talas om ett elakt virus som upptäckts i Kina, men det var ju så långt borta, inte något vi behövde bry oss om.


Men snabbt som tanken flög detta lilla osynliga virus över världen och helt plötsligt sitter äkta hälften och jag i vår lägenhet och tittar på varandras härjade drag. Vi bör inte gå i affärer, vi bör inte träffa släktingar, vi ska hålla oss hemma. Men vi följer rapporteringen och imponeras av Anders Tegnell som jobbar jämt och som proffsigt och utan irritation svarar på frågor som ingen egentligen kan svara på.


2020, ett märkligt år. Året där ett litet virus fick världsekonomin att gå i baklås och mänskligheten att sluta kramas,

8 kommentarer:

Anders sa...

Eftersom man inte bör krama kreti och pleti och hött och bött hur som helst n f t (tack!) så får man väl krama sin partner lite extra i stället. Eller hur?

Gunnel sa...

Anders: Nu för tiden får man bara krama sina partner och så lär det bli länge, länge. Det moderna kramandet av alla kan vi glömma.

Anders sa...

I morgon har jag blivit kallad till Vc Anderstorp. Får se om den kvinnliga läkaren kan låta bli att kramas.

Gunnel sa...

Anders: Det blir inte lätt. Men hon måste behärska sig.

Annica sa...

Nog skulle man vilja ladda ner en ny version av året 2020 eftersom den ursprungliga hade virus. Precis som du hade läst någonstans. Fyndigt! Eller, även om man ju i vår ålder vill ta vara på varenda minut, så skulle jag, i alla fall, gärna skänka bort första halvåret. Förutsatt att eländet var borta sedan. Kunde vi inte bara hoppa över januari och några månader framåt? Vi somnar om (inte in!) och när vi vaknar igen så är världen som vanligt och vi har glömt mardrömmen.
Var rädda om er!

Gunnel sa...

Annica: Vore härligt att vakna och upptäcka att det bara var en mardröm. Det blir en konstig påsk för många som är vana vid resor och släktbesök. Själva sitter vi hemma i vår lägenhet och tittar på utsikten, precis som vi gjorde förra påsken. I kyl och frys finns det gott om mat, det enda jag saknar är den årliga utflykten till Blåkulla med gänget. Den är inställd i år på grund av coronan som tyvärr skrämt upp "käringarna."
Var rädd om dig!

Lennart sa...

Man kan väl göra som vi gjorde i Mörttjärn på 50-talet. Det räcker väl med ett hurtigt häj !
Att kramas med kreti och pleti har jag aldrig förstått mej på.

Gunnel sa...

Lennart: Exakt! Vi som aldrig kramades hade heller aldrig snuva. Det är på många områden vi får gå tillbaka till 50-talet. Till Folkhemmet och hederligheten, kom just på att jag är en gammelsosse.