onsdag 22 april 2020

Annat var det förr

Omgiven av idoler

Igår gick jag till stan för att posta ett brev till mitt tredje barnbarn som snart fyller 17 år. På brevlådan kunde jag läsa att den tömdes varje morgon kl 09.00. Allt som postades senare på dagen kom iväg först dagen därpå.

Annat var det förr!


Många affärer tar inte längre emot kontanter utan accepterar endast kortbetalning. Nyproducerade sedlar och mynt är inte längre gångbara och det är svårt att förstå varför vi fick nya sedlar när vi ändå inte får använda dem.

Annat var det förr!


Men tänk om ett virus, elakt och hotfullt likt coronan skulle ta kål på alla våra moderna tekniska hjälpmedel, skulle göra det omöjligt att använda våra betalkort och släcka våra skärmar och mobiler.
Vad gör vi då?


Vi kan inte betala vare sig med kort eller pengar. Vi kan inte ens hamstra toapapper, vi är totalt hjälplösa.

Moder Svea: Är vi beredda för katastrofen eller ska vi vänta och hoppas på ett undergörande vaccin?

Ha en härlig onsdag!

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Ja du,vi har det inte lätt i dessa coronatider.
Jag har det nog ganska bra,men nog skulle jag vilja krama om mina kära!

Anders sa...

Det är nog toapapper som kommer att bli hårdvaluta i framtiden. Varken sedlar eller bankkort fungerar ju särskit bra i det sammanhanget. (Ojdå, en Freudiansk felskrivning smög sig visst in).

Annica sa...

Vad vi mest behöver är ett vaccin mot korttänkta och dum-optimistiska politiker och makthavare som tar korkade beslut. T.ex. att vi skulle ha nya pengar (dyrt) som vi inte ska använda och att alla beredskapslager skulle avvecklas. Vilken idioti! Vi blir bara mer och mer sårbara och man kan bara hoppas att coronakrisen fått upp ögonen på åtminstone några av dem som bestämmer. Men antagligen kommer allt att fortsätta som förr när krisen klingat av.

Gunnel sa...

Yvonne: Vi klarar oss mycket bra också och om vi sköter karantänen bra så får vi så småningom krama om våra kära. Om man nu vågar kramas i framtiden.

Anders: Nej kort och sedlar är ganska odugliga i det sammanhanget. Hoppas bara att de inte blir odugliga i andra sammanhang där vi behöver dem för att överhuvudtaget överleva.

Annica: Det vaccinet uppfinns aldrig och dumma beslut kommer vi att få leva med. Men jag hoppas som du att coronakrisen får politiker av alla sorter att tänka om och göra en studieresa till Finland och lära av dem.