tisdag 1 april 2014

Är det sant?


På grund av det sanslösa fotbollsvåldet har ett stort antal fotbollsklubbar i landet kommit överens om att enbart tillåta kvinnlig publik på matcherna. Från och med idag får inte män komma in på arenorna. Efterhand kan man tillåta en inslussning av maskuliner, men först efter att de avgett nykterhetslöfte och gått en kurs i hyfshantering.


Beslutet har gett eko i idrottsvärlden. Domare i skilda sporter som känt sig kränkta av hånfulla kommentarer om partiskhet och dålig syn, vill också se en förändring. Detta gäller speciellt inom ishockeyn. Även där skulle en inskolning av den manliga publiken vara önskvärd. Beslut har dock ännu inte fattats, men det är redan klart att nästa säsong kommer att innebära stora förändringar.

Meddelas endast i denna blogg.

Godmorgon!

13 kommentarer:

Lennart sa...

Ser att ni redan börjat med korgboll i stället för hockey i Luleå. Det är nog snällare publik där!

Anders sa...

När korgbollssäsongen snart är slut i Luleå ska man övergå till "kast med liten boll" i stället, har jag hört från vanligtvis välunderrättat håll.

Gunnel sa...

Lennart och Anders: Det där puttandet med liten puck som pågår i Skellefteåtrakten avslutades med ett präktigt slagsmål enligt vad en inringare till "Ring P1" påstod.

Baskettjejerna i Luleå var glada, log och kramade om varann och min äkta man kom hem och var på ett strålande humör. Det är han sällan när han kommer hem från hockeyn, även om laget vunnit.

Tjejer gör sporter gladare, det måste ni hålla med om, boys!

Anders sa...

Man ska inte tro på allt man hör i P 1, de knuffades lite grann i all vänskaplighet bara.

Men - lite rätt har du, jag ser hellre på dam- än herrfotboll. Herrfotboll är ju så himla stereotypt, händelsefattigt och tråkigt. Efter 20 sidledspassningar i sidled på egen planhalva förstår jag nästan att det blir oroligt i publiken!

Gunnel sa...

Anders: Vänskapliga knuffar i hockey, låter ganska gulligt.

Min äkta hälft gillar också damfotboll så du är inte ensam. Synd bara att den drar så liten publik.

Annica sa...

Hihi, gårdagens datum bidrog väl till att inte alla trodde på överenskommelsen. Men frånsett det så är det en alldeles lysande lösning på problemet. Alkohol och testosteron är en usel mix som alltför ofta får förödande konsekvenser.

Gunnel sa...

Annica: Hörde på Ring P1 en kille som sa att bråken på arenorna är männens bekymmer, varpå en annan farbror kom med informationen att när männen bråkar är det deras mödrars fel. Mödrarna har misslyckats med uppfostran och detta var bevisat.

En grupp elefantbabysar hade fått växa upp utan sina mödrar och se, de blev bråkiga. Allt är mammornas fel.

Anders sa...

Och jag som trodde att allt som var fel, var sossarnas fel...

Gunnel sa...

Som du vet är allt någon annans fel. Jag gillar din tes: "Äktenskapet är av Gud stiftat för att man ska ha någon att skylla på.

Annica sa...

Återigen kan jag lyckligt konstatera: Tur att jag inte är mamma!

Gunnel sa...

Nu i dagens "Ring P1" kom det nya uppgifter. Elefantungarna hade tagits från sina pappor och fick då inga goda förebilder hur en elefantpojke ska vara. Därför är det pappornas fel.

Anders sa...

Är det 1:a April hela tiden i P 1? Rekommenderar P 2, där är det Mozart, Vivaldi och grabbarna. Man behöver inte bli lurad hela tiden.

Systern sa...

"Ring P1" är direktsänt och innehåller mycket prat från både kloka och mindre kloka.

Mozart och grabbarna kan man köpa på skiva och spela precis när man vill.

Själv köpte jag en Kris Kristofferson på loppis idag för 5 kronor. Där fanns "Help me make it through the night", "Me and Bobby McGee" och andra höjdare.