torsdag 10 april 2014

Spegelbild


Jag går till stan i snabb takt på spänstiga ben. Solen skiner, jag mår bra och känner mig i strålande form. Jag är mitt i livet, glad och nöjd över tillvaron.


Vid ingången till en galleria finns stora speglar inmonterade och i dessa möter mig en stelbent gråhårskvinna med bylsiga kläder och bister min. Någonting blekt från 30-talet, en relik från året före andra världskriget.

Här är det någonting som inte stämmer. Eller är det bara dags för ett brutalt uppvaknande.

Luggsliten och tilltufsad lufsar jag hemåt och solen den bara fortsätter att skina.

Hej!

9 kommentarer:

Anders sa...

En av de första åtgärder Karl XII gjorde efter det att han blivit nykterist, var att förbjuda speglar.

Gunnel sa...

Anders: Intressant man Karl XII. Jag har ägnat en stund om att läsa om honom. Det stod ingenting som speglar, däremot att han blev nykter först 1699 efter redligt festande. En blivande svåger och Kalle själv red på Stockholms gator och slet peruker och hattar av stadens medborgare.

Vem kan spegla sig efter att ha uppträtt på det viset?

Samma som ovan sa...

Inte "som speglar", utom "om speglar."

Annica sa...

Min spegelbild blir bara värre och värre för varje dag. Förbryllad tittar jag på tanten och undrar vem hon är och var hon kom ifrån. Jag vet ju att vi lever tillsammans, men ändå känns hon främmande.
Inne i knoppen är man ju fortfarande en ung och häftig tjej. Men i kroppen känns det inte riktigt så. :/ Möjligen någon enstaka gång...

Gunnel sa...

Annica: Hjärnan säger att man är tidlös och alltid mitt i livet. Spegeln påstår något annat och det där med att förbjuda speglar är inte dumt. Vi skulle må så mycket bättre om hjärnan fick bestämma.

Peter sa...

Som någon klok person sa angående framtiden. Den första människa som kommer att leva 200 år är förmodligen redan född, hoppas bara inte det är en blivande Karl XII

Gunnel sa...

Peter, om 200-åringen redan är född så kan det vara lilla Estelle och då är monarkin räddad för lång tid framöver.

Anders sa...

Detta skapar många frågor. T ex: Undrar vad Reinfeldt har tänkt sig för lämplig pensionsålder om folk börjar leva i 200 år? Kommer inte Estelle att förbjuda alla speglar när hon fyller 150 ungefär?

Gunnel sa...

Det blir helt nya förutsättningar och nya frågeställningar. Vad ska det heta när man varit gift i 100 eller 175 år med samma partner? Eller hur många partners kan man hinna med under ett långt liv?
Spegel spelar nog ingen roll när man fyllt 150 år, eftersom man troligen inte har en aning vem personen i spegeln är.