tisdag 22 april 2014

Guld och fula symboler


Det blev ett hockeyguld för Skellefteå. Släkten i Västerbotten gläds och när släkten är glad är jag också glad. Allra gladast blev min bror som fyllde år samma dag. Grattis till guldet!


Guld också för min yngste son och hans sambo som satte guld på respektive ringfinger. Efter åtta år tillsammans blev det förlovning och vi gläds med dem.

Ovanstående ger anledning till att fira. Men det finns även negativt firande.


Någon har hängt upp en flagga med nazistsymbol utanför stadshuset i Luleå. Någon eller några vill fira en galning som föddes för 130 år sedan och är huvudorsak till att miljoner och åter miljoner människor mördades i gaskamrar under andra världskriget. En diktator som fegt tog sitt eget liv när han förstod att han skulle få stå till svars för sina illgärningar.

För att kunna få fram vad man känner inför denna flaggning använder jag min brors favorituttryck på ren bondska.

"Man hurves!"

Hej och hå!

8 kommentarer:

Lennart sa...

Jättegott att du gratulerar mästarna. Som du sett har vi, min bror och jag legat lite lågt för att inte förhäva oss.
Betr. flaggan så hurves jig å.

Annica sa...

Först hjärtligt grattis till sonen med sambo! Så trevligt med sådant guld!
Även grattis till brodern som fyllt år!
Och givetvis grattis till Skellefteås guldhjältar!

Till de galningar som smutsat ner stan med nazisymboler kan man bara säga buuu och bäää. De fattar inte hur de skämmer ut sig. Hjärnbefriade stackare. Man hurves verkligen.

Gunnel sa...

Lennart: Inte behöver ni ligga lågt för min skull. Bara njut och förhäv, det skulle jag göra.

Annica; Hur kan man komma på något så dumt som att fira Hitler. Han är en skräckfigur för oss men är tydligen inte lika skrämmande för somliga. Man hurves ännu mer.

Anders sa...

Nej, Lennart och jag förhäver oss aldrig. Skickligt att ta andra guldet, även om motståndet var betydligt tuffare i år. Skellefteå hade ju, enligt Bulan, så svag backbesättning denna säsong.

På tal om människors dumheter såg jag häromdagen en kvinna som hade sitt(?) lilla barn med sig i lekparken här mittemot. Hon ägnade sig åt rökning och telefon. När ciggen var slut trampade hon ner fimpen i lekparkens sand. Jag blev så förtretad, så att hade min fru varit hemma skulle jag ha skickat ut henne för att säga ett par allvarsord till damen i fråga.

Gunnel sa...

Precis just nu förhävde du dig. Motståndet var tuffare i fjol. Jag tror inte att Ske-å slog Luleå med 23-3. Vi behöver nästan en hel säsong för att släppa in 23 mål.

Man blir rent ut sagt förgrymmad över hur en del bär sig åt. Speciellt en förälder i en lekpark som gräver ner fimpar. Du skulle ha öppnat fönstret och morrat.

Peter sa...

Har Anders blivit en mjukis på gamla dagar. Har för mig att han berättat att han haft med Jackie Arklöv att göra i Lycksele. Jackie eller puckad småbarnsmamma, vad är värst?

Gunnel sa...

Anders har alltid varit en mjukis. Tror inte att han varit i närheten av Arklöv.

Anders sa...

Arklöv, och en kille från Korea som var av ungefär samma kaliber, fanns tidvis i Lycksele när vi bodde där. De försökte vara med i "Vit makt"-kretsar. Jag vet inte hur accepterade de blev eftersom jag inte var med där själv. Jag ansågs redan då för mjuk.