onsdag 26 mars 2014

Dårar och dumskallar


I Arizona, USA finns ett lagförslag om att butiksanställda och restaurangpersonal ska kunna neka homosexuella service med hänvisning till kristen tro.

I Uganda propagerar man för skärpta straff för homosexuella, till och med dödsstraff kan komma ifråga. Man vill skydda ugandisk kultur från olämpligt utländskt inflytande.


I Nordkorea finns inga homosexuella påstår diktator Kim.
Och i Putins Ryssland ska de helst inte finnas.


I Irak finns ett lagförslag som ska göra det lagligt att gifta sig med 9 år gamla flickor, att barn alltid tillhör mannen och att hustrur aldrig får säga NEJ!

Turkiets Erdogan försöker stänga Twitter. Han tycker inte om de rykten som sprids om honom och hans familj.

Här i Sverige har vi våra egna dårar och dumskallar men i det här sammanhanget är de ganska chanslösa.

--------

Ha det!

Och nu får vi hockeyledigt!

3 kommentarer:

Annica sa...

"Vår bästa tid är nu...", sjunger dårarna glatt. Det verkar som de tar över allt mer. De har ju alltid funnits men aldrig tidigare har vi så snabbt fått kännedom om deras galenskaper som nu.

Grava brott mot de mänskliga rättigheterna blir allt vanligare och ses i vissa länder som helt acceptabla. Vi har konstaterat det många gånger förr, men det är bara att upprepa det igen: Världen är galen.

Såg på text-TV att alla män i Nordkorea nu måste ha samma frisyr som Kim. Jag började tro att jag missat första april.
Men Turkiet får tydligen tillbaka Twitter. Men inte tack vare Erdogan.

Lennart sa...

Jag är på väg till Merkenes så jag hinner inte skriva något vettigt. Betr. hockey så är det bara ett par månader innan vinnarna i förväg börjar spela igen. bstl !

Gunnel sa...

Annica: Det påstås att despoter helt saknar humor. Ingen har någonsin sett en leende Hitler, Stalin eller Putin. Den sistnämnde försökte sig på ett litet lyft på läppen under OS men det tog emot och stramade.

Kanske tur för svenska män att de inte behöver kamma sig som Fredrik.

Lennart: Hoppas du får fint väder i fjällvärlden. Beträffande hockey så behövs det förlorare för att någon ska bli vinnare. Alltså dags att hylla förlorarna.