måndag 19 augusti 2013

Vilse i pannkakan


Nästan alla bor i Stockholm. Åtminstone kändes det så, när vi på lördagskvällen åkte in till Mariatorget för att se son och barnbarn och 30.000 andra springa Midnattsloppet.

Efter ett par timmar i folkmyllret gick vi i den äldre generationen tillsammans med 6-åringen till Slussen för att åka hem. Men Slussen ser inte ut som på 60-talet. Vi hittade inte tunnelbanestationen. Lilla Linnea påstod gång på gång att vi gick fel, men inte kan man lyssna på en liten flicka, vi gamlingar har ju alltid rätt.


Men kombinationen av gråhårstant hand i hand med liten söt flicka är oslagbar. Alla ville hjälpa till. Vänlig dam från Västerås hjälpte oss att hitta den rätta vägen. Den väg som 6-åringen redan tidigare påpekat att vi borde ha gått.

Vi åkte hem i ett knökfullt tunnelbanetåg och senare en knökfull buss och det är ett faktum att nästan alla människor bor i Stockholm.

Hej!

7 kommentarer:

Annica sa...

Vad är det man brukar säga? Jo, från barn och beruskade får man höra sanningen. Lilltjejen visste vad hon talade om. Tag lärdom, ni gamla messerschmittar!

Jag säger: Tack och lov att man inte bor i Stockholm! Det är en stad som ska intas i små doser och under kort tid.

Yvonne sa...

Hua,ingenting för mig!

Gunnel sa...

Annica: Ja, vi gamla messerschmittar har redan tagit lärdom.

Yvonne: Jag tyckte det var rätt kul att besöka storstan, men det ska vara en kort visit.

Anders sa...

Hur har ni det egentligen med er spatiala kognition? Min fru har (nästan) doktorerat i ämnet och med hjälp av denna kunskap flera gånger hjälpt Lennart och Anita att hitta rätt i snåtterskogen.

Gunnel sa...

Anders: Det står inte rätt till med vår spatiala kognition. Men är Lennart medveten om att hans lyckade sejourer i bärskogen beror på din hustru.

Helena Högberg sa...

jag tror att vissa har detta med bra lokalsinne redan från barnsben. Min sambo hittar överallt, har alltid gjort det, medan jag går vilse bara jag går bakom en husknut :)

Gunnel sa...

Helena: Män har bättre lokalsinne påstås det och även min gubbe har trots Slussenmissen ett mycket bättre lokalsinne än vad jag har. Men något ska de ju också få vara bättre på.