torsdag 22 augusti 2013

Bibliska råd till kvinna och man


När Gud, eller det religiösa ordets tolkare, såg kvinnan såg han "synd." Därför borde kvinnan dölja ansikte, hår och kropp för att inte fresta någon. Hennes klädedräkt och frisyr har varit och är ett problem i många religioner.

Min egen mor blev frälst som det hette och kammade sitt hår i en sedesam "pingstvänsknut." Det gjorde kvinnorna på 50-talet om de var medlemmar i Filadelfiaförsamlingen.


Men när Gud, eller det religiösa ordets tolkare, såg mannen sa han bara:

"Du är perfekt, du kan klä dig hos Dressman."

Trevlig dag!

7 kommentarer:

Anders sa...

De har det inte lätt, Luleådamerna. Är de inte avundsjuka på Camilla Hedemark, så är de avundsjuka på herrarnas möjligheter att klä sig snyggt och billigt på Dressman. Herrarna behöver dessutom inte blanda in Gud i sin klädsel, vilket vi tackar Gud för.

Gunnel sa...

Luledamerna är inte avundsjuka på någon som helst Camilla, däremot är den här damen avundsjuk på herrarna som kan köpa en kostym när de gifter sig och sen använda den livet ut, ifall livet inte breddas alltför mycket.

Anders sa...

Henemark heter hon tydligen, det har jag fått veta av en namnkunnig person.

En av de största fördelarna med att vara man tycker jag f ö är att man slipper hålla på med något så dumt som att raka sig under armarna.

Gunnel sa...

Anders: Men kladda deodorant på en hårmassa måste bli klibbigt. Ingen fördel alls!

Manliga stavhoppare och sprinters rakar sig under armarna numera. Vill höja armarna till hälsning utan att visa vildvuxna tofsar.

Peter sa...

Stavhoppare och framförallt sprinters håravfall beror troligen på det stora intaget av anabola.

Annica sa...

Gud bryr sig inte om vad kvinnor har på sig, han har allvarligare saker att bekymra sig för. Det är hans företrädare här på jorden som tramsar om klädkoder och annat. Det förefaller som det är de jordiska företrädarna som ger Vår Herre alla bekymmer.

Gunnel sa...

Peter: Då kan vi känna oss lugna. Stefan Holm tog aldrig anabola.

Annica: Du har så rätt. Vår Herre har önskat oss alla en himmelsk tillvaro men det har hans oönskade företrädare på jorden sett till att vi inte fått.