onsdag 29 februari 2012

Provokativt?


Det här är en bild av en man som har målade naglar. Det är trendigt enligt den tidning som publicerade bilden. Att en man målar naglarna blir man knappast provocerad av, vill killarna ha färgstarka händer, så varsågod. Ingen retar upp sig på det.Den här väskan som bärs av en kunglig person är en Birkin bag, en väska som kostar mellan 60.000 upp till 125.000 kronor. Är det provocerande att superförmögna människor handlar vansinniga lyxprylar medan 500 miljoner barn svälter i världen? Nej, det verkar inte så. Den förmögne har ju minsann jobbat hårt för sin status och de svältande barnen får de ju inte bättre för att den rike avstår från sin dyra leksak. Det är tydligen inte provocerande att den ena överkonsumerar och den andre svälter.


Det här är Julia Roberts som vinkar till folket. Hon bär en ärmlös klänning och titta, människan har hår under armarna. Nu börjar vi närma oss en provokation. En hårig armhåla på en kvinna! Ve och fasa! Bilden av den orakade stjärnan spreds över hela världen och den stackars Julia förstod givetvis hur djupt provocerande hennes missade rakning upplevdes och hon böjde sitt huvud i skam och lovade att aldrig mer glömma hyveln.

Vi lever i en galen värld.

Hej och Hå!


5 kommentarer:

Amanda sa...

Verkligen en galen värld farmor. Du är så klok!

Gunnel sa...

Tack Amanda! Du och jag är ju lika varandra på alla sätt. Gäller även klokskap.

Helena Högberg sa...

Ja, man slutar aldrig att förvånas över vad media tycker är viktigt.När man någon gång tittar i en "kändisblaska"kan ett hål i en strumpa göra stora rubriker.Det är helt galet!

Annica sa...

Återigen kan man konstatera att vi lever i den tokigaste av världar. Vi provoceras av kvasihändelser men blundar för det verkliga livet.
Man är benägen att hålla med Strindberg: Det är synd om människorna.

Gunnel sa...

Helena: Man upphör aldrig att förvånas över vilka fjuttigheter som kan bli stora rubriker.

Annica: Vi kanske blundar för att vi känner oss hjälplösa inför allt lidande som oskyldiga människor drabbas av. Lättare att engagera sig i Melodifestivalen.