måndag 13 februari 2012

Jämlikhetens faror


I början av 1900-talet varnades unga kvinnor för att ta studenten, eftersom de då inte kunde väcka känslor i mannens bröst. Mannen tilltalades mest av lekamlig skönhet, därefter av moraliska egenskaper men knappast alls av intellektuella färdigheter. Flickor som studerade voro bleka och plattbröstade och liknade en man.

Gamle Saxon, som startade en veckotidning, varnade kvinnor för rökning, då det härjar en kvinnas utseende så att överläppen sväller och skäggväxt uppträder som hos en man.

Dubbelklicka och läs!

Se på bilden ovan hur det går när vi inte lyssnar på varningarna. I söndagens DN konstaterar man att av 100.000 kvinnor i Stockholms län har cirka 200 fått prostatacancer. Nu, mina vänner, har jämlikhetstanken fått oanande konsekvenser. Vad har vi att vänta oss i framtiden?

Hej!

7 kommentarer:

Yvonne sa...

Jisses,är det ett aprilskämt,eller?

Maria sa...

Haha, tycker att det är på tiden att männen börjar få äggstockscancer.

Gunnel sa...

Yvonne: Säkert en slarvig person på en tidningsredaktion.

Maria: Man vet aldrig vad som händer. Han och hon ska ju bli hen och män kan föda barn, åtminstone om de var kvinnor från början.

Helena Högberg sa...

Jag har faktiskt hört om EN man som fått bröstcanser, en här i kommunen, men prostatacanser på kvinnor? nej, då blir jag skeptisk.

Gunnel sa...

Helena: Män har ju bröst så det kan nog förekomma. Prostata hos kvinnor? Nej det är nog en tidningsanka.

Annica sa...

Män har ju faktiskt också bröst, så just den cancerformen kan även drabba dem. Maken till en av mina väninnor fick bröstcancer, opererades och blev bra.
Tack och lov har vi kvinnor ingen prostata, men vi har ju andra delar av kroppen som kan bli illa åtgångna av cancer. Tyvärr.

Gunnel sa...

Annica: Det räcker så bra med de kvinnliga krankheterna, nog ska vi slippa de manliga. Men jag tyckte att det var ett kul misstag av tidningen.