måndag 20 februari 2012

En man som märks

Vad hände i helgen? Jo, Björn Ranelid gjorde reklam för sig själv i delfinalen av Melodifestivalen. Solariebrun och pompös intog han scenen och ropade ut sitt kärleksbudskap. Detta gjorde han så skickligt att stora delar av svenska folket genast ringde in och röstade på karln som kom till final. Man kan anta att svenska folket inte är så nyktert på lördagskvällarna.


I mars kommer jag att lämna min man för att åka till Globen och se genrepet på Melodifestivalen. Jag har fått en biljett i present och det ska bli kul att uppleva spektaklet på plats. Kanske knäppa en bild på Ranelid och sätta på bloggen. Det du!

Världens bäste Ranelid har skrivit 30 böcker. Jag har inte läst en enda. Borde man?

Godmorgon!

11 kommentarer:

Yvonne sa...

Lyllo dig som får åka till globen!Jag har inte läst en enda av hans böcker heller,och från Globen kunde han hålla sig.Tycker jag!!!!

Gunnel sa...

Yvonne: Kanske Sean Banan kommer från uppsamlingsheatet. Det blir en udda upplevelse.

Jag har heller ingen aning om hur Ranelid skriver. Tror inte att han är lättläst.

Peter sa...

Tänk vilket fantastiskt land vi bor i, där det stora bekymret och mest upprörande händelsen är att en falsksjungande författare lyckats krångla sig till final i en musiktävling. Grekerna torde vara oerhört avundsjuka.

Gunnel sa...

Peter: Ja visst bor vi i ett fantastiskt land där vi kan ägna tid och intresse åt de små sakerna. Men hur är Ranelid som författare? Du har väl ändå läst honom?

Anderrrs sa...

Har inte heller läst Ranelid men har för mig att en av hans böcker heter "Bär ditt barn som den sista skivan Husmans"

Annica sa...

Här smyger jag in, en till som inte läst Ranelid. Och inte tänker göra det heller. Han må ha skrivit 30 böcker, och de må vara bra - eller dåliga, men i Melodifestivalen passar den pompösa pågen icke. Bevare oss från Sean Bananer, Flinckar och Ranelidar!

Gunnel sa...

Anderrrs: Om ditt citat kommer från Ranelid så är det mycket brrra!

Annica: Har verkligen ingen läst Ranelid? Det måste bli mitt nästa stora projekt

Annica sa...

NÅGON måste ju ha läst Ranelid. Man kan väl inte leva på att skriva 30 böcker - som ingen läser. Eller är det därför han ställer upp i Melodifestivalen? Tror han den karriären blir mer lyckad?

Peter sa...

Har inte heller läst Ranelid. Får en känsla av att han är lite för mycket. Han spelar svår, men vill samtidigt vara folklig. Tror man skulle tröttna rätt fort på honom. Sirpa fick i och för sig en Ranelidpocket en gång på jobbet, men den ligger oläst i bokhyllan.

Gunnel sa...

Annica och Peter: Ingen har alltså läst Ranelid. Då får jag väl offra mig och bli den första. Ska gå på biblioteket och kolla om han finns i cd-version.

Peter sa...

Förresten läser man ju hellre serietabellen nu för tiden.