torsdag 17 december 2009

Liksom


I dag är det onsdag liksom, och jag ska liksom åka till ICA-Maxi, liksom och liksom handla lite för julhelgen, liksom.
-
Det här ska handla om ett ord. Antagligen det mest sagda av alla ord. Liksom, liksom!
-
I "Sommarpratarna" i förrgår talade Claes Malmberg väldigt mycket. Han verkar gilla ordet liksom, för han använde ordet i varje mening och ibland till och med flera gånger. Skulle han inte ha använt ordet liksom, skulle han ha framstått som tystlåten.
-
En känd TV-man från Norrbotten berättade nyligen om sin nya hobby. Den seriöse mannen som talat till oss i Nordnytt om allvarliga ting, visade sig vara en mästare på att använda sig av liksom. Han använde ordet om och om igen och vad han hade för hobby är det ingen som vet, för man tänkte bara på hans ständiga liksom.
-
Hur mycket syndar jag själv? Jag vet inte, för jag tror att när man använder samma uttryck i tid och otid, gör man det av gammal vana och tänker inte alls på att man upprepar sig. Man märker inte att liksom, liksom återkommer alltför ofta i talspråket.
-
Men nu är det slut, liksom.
-
Hej då!

4 kommentarer:

Annica sa...

Alltså, bra morrat, liksom! Kan "liksom- och alltså-personer" ha något slags filter som liksom hindrar dem från att höra hur de själva talar? Alltså, jag kan verkligen liksom reta mig på deras snack.
-
"Skulle han inte ha använt ordet LIKSOM så hade han framstått som tystlåten." Sååå bra skrivet! Jag skrattade högt, gott och länge. Jag tackar för ett lysande blogginlägg!!! Liksom.

Anders sa...

För några år sedan hörde Nahide och jag på en löneförhandlare som i en intervju konsekvent sa "spänn" i st f "kronor". När han sa "spänn" för ungefär 20:e gången höll vi absolut på att skratta ihjäl oss, så malplacerat lät det.

Yvonne sa...

Jättekul formulerat!
Jag har kommit på mig själv med att säga "precis" i tid och otid.Usch på mig!

Ann-Louise sa...

Inte att typ förglömma ordet typ som ofta används av typ ungdomarna