lördag 5 augusti 2023

Regntunga skyar och lite annat


Regntunga skyar, varthän jag ser
nå´n sol finns ej mer,
bara moln.
Vi fanns rätt ofta, på solligans topp,
men det blev stopp, 
bara moln.
Den sol vi brukar se, blev plötsligt onåbar
den lyste blott på Högarna, där stannade den kvar.
Regntunga skyar, varthän jag ser
nå´n sol finns ej mer,
bara moln.



Vi är inte vana vid att finnas på solligans botten. Därav denna klagosång. Idag lyser solen men bilderna på bloggen är tagna första dagen på fruntimmersveckan.



Vi har under några dagar haft kärt besök av ett barnbarn. Olivia, 20 år gammal, bosatt i Stockholm, jobbar på Coop, men ska börja plugga i höst. Hon har satt sprätt på oss gamlingar, som ofta fastnar framför teven. Min karl blev riktigt pigg trots att han fått en fraktur på bäckenet, har ont och knappt kan gå.

Vi har ägnat kvällarna åt kortspel och teven har fått vila. Man mår utmärkt av att slippa lyssna till allt elände som sker i landet Sverige. Det är nyttigt med semester från dåliga nyheter.



Trista nyheter kan man ändå få genom dagstidningen. Läser att en rektor blivit terroriserad. Han avvisade fyra yngre personer som vistades i skolan utan rätt att vara där. Det skulle han inte ha gjort. Han har blivit hotad, hans bil har fått däcken sönderskurna vid ett flertal tillfällen och nu orkar han inte längre. Han vet inte vilka förövarna är och polisen har inte nog med resurser för att intensivt kunna jobba med sådana ärenden. De måste ju skydda alla som vill bränna någonting, klart att "bagateller" hamnar i skymundan. Den sista meningen var min egen ganska orättvisa kommentar mot polisen. Egentligen tycker jag att  poliser är hjältar i dagens Sverige.

 

4 kommentarer:

Annica sa...

Egentligen är moln mycket intressantare än en klarblå himmel. Jag älskar moln, de kan vara så otroligt vackra och fantasieggande. En molnfri himmel är bara ett blåmålat, odramatiskt tak.

Trevligt med barnbarnsbesök från huvudstaden. Mycket uppskattat av både farföräldrar och sondotter.

Under en lång tid har det varit mycket deprimerande att följa nyhetssändningarna. Det ena eländet avlöser det andra. Förresten ... avlöser? Inget elände tar ju slut, det kommer bara nya hela tiden och spär på kaoset.
Det är fruktansvärt att en rektor ser sig tvungen att sluta sitt viktiga jobb för att några hjärnbefriade individer hotar och terroriserar honom. Det är ju bara inte klokt. Vad ÄR det för fel på folk? Vart är vårt samhälle på väg?
Som jag sagt, de största bristvarorna här i världen är inte mat, vatten och ren luft. Den största bristvaran är SUNT FÖRNUFT. Om alla hade begåvats med det skulle världens problem vara lösta.

Gunnel sa...

Annica: Det har blivit mer moln än solnedgångar den här sommaren.

Barnbarnet hade sagt till sin far att det var så roligt att vara hos farfar och farmor och vara i centrum för uppmärksamhet.

Vad är det för fel kan man fråga sig när en yrkesperson blir trakasserad både på jobbet och hemma. Efterlyser också bristvaran sunt förnuft.

Nahide sa...

Igår gjorde Hans en snabb visit hos oss. Det var ganska häftigt, det tjöt och mullrade. Det blev så mörkt så gatlampan framför mig tändes redan kl 2 mitt på dagen som om det vore mitt i den mörkaste vintern. Du borde vara här med din kamera.

Efter 2 timmar var det dock över och solen sken som om ingenting har hänt. Jag blev av med 2 krukväxter som Hans kastade omkull i sin vrede och gav mig en död trädgren som ursäkt, så vi är kvitt. Det var nog värre på inlandet; elavbrott, träd på vägarna m m.

För övrigt; vissa yrkesgrupper (t ex personal inom socialtjänst och psykiatri) har alltid levt med risken av att bli hotad och trakasserad. Man fick höra att det ingick i jobbet. Det är nog bra att det uppmärksammas mer av media. Det kan kanske föranleda ordentligare åtgärder mot problemet.

Gunnel sa...

Nahide: Såg en video på facewbook av någon som åkte mellan Malå och Lainejaur. Fällda träd låg över halva vägen. Obeskrivligt. Pratade med Lennart som saknar ström sedan igår och även där har träden lagt sig över vägen och växthuset fått en törn. Dock inga hus skadade, men hos Lennart och Anita eller kanske till och med hela Lainejaur har man eget kraftverk så frysarna klarar sig.

Ingen ska behöva gå på jobbet och bli hotad. Fel om det ska accepteras för att det hör till jobbet. Så vill vi inte ha det.