tisdag 1 mars 2022

En sorglig figur

Mer makt åt tjejerna!

Utbildning är ingen vaccin mot galenskap.
(Okänd)

Nej, det finns inget vaccin mot galenskap. Mot pandemin kunde man rätt snabbt fixa ett motgift, men mot galna potentater med för mycket makt finns det ingenting som hjälper.

Jag vaknar 06.00 och tänker på Putin och när man fått den mannen på hjärnan är det hopplöst att somna om. Det är bara att kliva upp och möta dagen.

Inget land i den civiliserade världen invaderar ett annat land, dödar och lemlästar oskyldiga, förstör oskattbara värden och driver människor på flykt. Krig är bara destruktivt och omänskligt. Sånt som barbarer gjorde fordomdags. I vår moderna värld är krig  otänkbart. Man dödar inte sin granne, man förstör inte. I stället talar man om de problem som finns och försöker hitta lösningar. Samtalen  kan pågå hur länge som helst, tiden spelar ingen roll men alla lämnar sina vapen hemma.

Tyvärr var ovanstående bara ett önsketänkande. Den välutbildade Putin och hans kamrater är barbariska galna krigsherrar som helt saknar empati och ger blanka fasen i annat än den egna makten.




Ryssland är en stormakt med kärnvapen och med en stressad och tokig ledare som president. Inte underligt att vi sover dåligt,

 

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Exakt. Fy farao vad jag avskyr denne despot! Men lika mycket älskar jag hur så många länder i Europa håller ihop!

Gunnel sa...

Elisabet: Han är med säkerhet världens mest hatade man.

Anders sa...

En av de värsta sakerna, om inte den värsta, är att fokus flyttas från mänsklighetens största långsiktiga problem, klimatfrågan. Vi riskerar att förlora mycket dyrbar tid i den kampen.

Historiens dom över Putin kommer inte att bli nådig. Jämförelser är ju lätt att dra med andra "erövrare" och krigshetsare. Napoleon, Kalle dussin, Hitler, ja det finns fler som misslyckats skändligen.

Bert Bodin sa...

Som sagt ... Putin säger att han vill "denazifiera" Ukraina. Men använder Hitlers metod.

Hm???

Gunnel sa...

Anders: Jag håller med dig. Klimatfrågan kommer helt i skuggan av det krig som Putin startat. Krig är dessutom miljöförstörande på alla tänkbara plan.
Vet inte vad Putin vill, men knappast är det popularitet han söker. Han platsar bredvid krigsgalningarna du nämner.

Bert Bodin: Han försöker hitta någon anledning till sitt krigståg mot en fredlig granne. Helt vansinnigt!

Annica sa...

Medan världen fortfarande kämpar i pandemins efterdyningar väljer tok-putte att starta krig. Djupt skakad och med gråten i halsen ser man bilder från det kämpande Ukraina. Död, förstörelse, förtvivlan. Är det verkligen ingen som kan knöla ihop tok-putte i en långdistansraket och skicka iväg honom till någon mycket avlägsen galax? Put out Putin!

Gunnel sa...

Annica: Man saknar ord för det som händer. Det är så tragiskt för de som drabbas och man känner olust och rädsla för vad som är hans nästa drag. Man är rädd för vad en trängd Putin kan ställa till med. Bra tanke att skicka ut honom i rymden utan returbiljett.