måndag 2 mars 2020

De lättkränkta


Pelle tonåring tar en nakenbild på sig själv.
Pelle är nöjd med bilden och skickar den till klasskamraten Lisa.
Lisa blir arg och ledsen och går till rektorn.
Rektorn blir ännu argare och tillkallar Pelles föräldrar som får titta på den bild som deras egen Pelle skickat till Lisa.

Här hade Pelles föräldrar ett utmärkt tillfälle att berätta för sonen att man inte skickar nakenbilder till tjejer som inte önskar sådana. Att berätta för Pelle hur fel han gör.

Men den chansen tar man inte.

Pelle känner sig kränkt av rektorn som visat bilden för föräldrarna. Det känns som ett straff tycker Pelle.
Pelles föräldrar anmäler händelsen till BEO.
Barn och elevombudet kräver av Stockholms tingsrätt att Pelle ska få en rejäl slant för att han är kränkt och skambelagd.
Det var ju bara Lisa som skulle få se hans stolta nakenhet.
Vi bor i de lättkränktas land. Tack och lov hade tingsrätten inte samma uppfattning som BEO och Pelles föräldrar. Rätten ansåg att bilden visades för föräldrarna för att komma till rätta med Pelles omogna beteende mot en kvinnlig klasskamrat.

Tack för det tingsrätten, som i fortsättningen borde slippa dylika ärenden.-

8 kommentarer:

Anders sa...

Fin katt.

Visst har det blivit konstigt att föräldrar alltid tar barns parti vad än ungen har ställt till med? Har dom dåligt samvete för att dom inte bryr sig i andra sammanhang? Inte var det så i Mörttjärn inte. Där gaddade alla vuxna ihop sig mot mig när jag hittat på nåt skoj.

Gunnel sa...

Men se vilken fin man du blivit tack vare vår mors uppfostran. Hon som fick gå runt byn med dig och brodern och be om ursäkt för trasiga fönster och cykeldäck utan luft. Så ska det vara!

Anders sa...

Min Via Dolorosa-vandring genom byn för den pangade doran gjorde jag tillsammans med min kumpan G K och pappa Sven. Något cykeldäckscrime kan jag inte minnas. Däremot minns jag vem som bytte plats på sadeln och styret på J-J:s cykel.

Annica sa...

Inte konstigt att en del ungar är som de är när föräldrarna också är som de är. Hjärnbrist går i arv.
Timmen är sen; har sett lördagens "Mello" som gick i repris i SVT24. Det hade varit bättre att sussa ... Eller dammtorka lägenheten ... Eller vad som helst. ... :/

Gunnel sa...

Anders: Jag trodde det var däcken som saknade luft när J-J skulle cykla. Att sätta styret på sadelns plats och tvärtom är ju rätt tekniskt. Var det någon som kom på er eller erkände ni bara?

Annica: Gossens föräldrar hade verkligen chansen att uppfostra sonen. Inte lätt för rektor att möta sådana föräldrar som stämmer skolan när inte allt går deras väg.

Nu har vi en mellokväll kvar. Lite tråkigt att använda den till dammtorkning men vi har väl något inspelat som förnöjer.

Anders sa...

Jag var helt oskyldig i sadel/styre-fallet. Där borde någon annan framträda och erkänna att hen inte heller var nån ängel alltid.

Lennart sa...

Sadel och styre, jag och Tomas Bergkvist. Fick be JJ om ursäkt.

Gunnel sa...

Anders och Lennart: Jag bodde ju inte hemma och kunde ge er en lektion i uppförande. Tur att modern hade kraft och pondus.