måndag 1 juli 2019

Se upp med vad du gillar


Jag gillar Mind, Sportexpressen och Kungahuset. Jo, det är sant, det står så på facebook och det måste man ju tro. Men för mig är det en gåta, jag har aldrig tryckt på "gilla" annat än när mina facebookvänner skrivit något klokt. Min allra pinsammaste upplevelse var för några år sedan när jag enligt facebook gillade "Sverigedemokraterna i Lerum." Brodern ringde och ville säga upp släktskapet. Det var nära att jag uteslutits ur familjekretsen.


I år har min make, den sanne socialdemokraten "gillat" Liberalerna i Luleå. Han har förstås ingen aning om hur det gått till och han led fruktansvärda kval när Liberalerna i Luleå framförde sina åsikter som oftast gick stick i stäv med sossarnas. Med hjälp av sonen fick han bort sitt gillande och det blev genast lättare att andas för den gamle socialdemokraten.


Visst finns det saker man gärna trycker på gilla-knappen för. De svenska fotbollstjejerna, sommaren, familjen, släkt och vänner och inte minst att man får leva och bo i vårt fantastiska land där vi slipper svettas i 40-gradig värme.

Trevlig måndag!

4 kommentarer:

Lennart sa...

Jag fick i vinter se att jag var intresserad av en traktor i kokträsk. Innehavaren ville ha kontakt med mej. Hur det gått till vet jag inte men det hände bara. Efter detta gillar jag ingenting.

Anders sa...

Lennart: Jag har ju beordrat dig att gilla allt jag skriver men nu börjar jag förstå varför du varit olydig. Själv plågas jag av Zenca/Sanna som vill att jag ska köpa deras damkläder. Undrar vad dom tror om mig egentligen?

Annica sa...

Som den trista "tvärt-emot-fröken" jag är så klickar jag aldrig på gilla-knappar. Mina gillanden och ogillanden offentliggör jag endast (oftast) i mycket slutna sällskap. Haha!

Gunnel sa...

Lennart: Ja, det är märkligt. Man kanske flippar på mobilen och plötsligt händer det. Det blev ingen traktoraffär, förstår jag.

Anders: Kanske onödig information, men när Zenca/Sanna visar sina sköna kläder finns det högst upp till höger tre prickar som du kan trycka på. Då kommer en rullista upp där du kan be företaget dra åt fanders eller i alla fall sluta annonsera hos dig.


Annica: Det är just det som är problemet. Jag har mig veterligen inte "gillat" varken Sportexpressen eller Sverigedemokraterna i Lerum. Men de påstår att jag gillar dem. Du är smart som håller ditt gillande hemligt.