måndag 8 juli 2019

Gumman har bloggat


"Du ser ut som en liten gumma, numera," säger min yngste son.
"Jag, en gumma, jag som varken har käpp eller rullator, jag är väl ingen gumma."
"Jo, men en söt sådan", säger han för att mildra sanningen.

Aha, det är så jag uppfattas.

Innan jag blev en gumma.

Jag ser mig själv som ett fruntimmer. En ganska stor kvinna som har fler likheter med Julia Caesar än med Teskedsgumman. Lite svenskt mesig förvisso, men ganska rekorderlig. Det är min egen bild.


En studie gjordes på folk mellan 40 och 80 år. De fick peka på personer i en utvald grupp som de ansåg vara i samma ålder som de själva. De flesta jämförde sig med personer som var 10 år yngre. Det visar att vi tydligen går omkring och tror att vi är yngre och ärtigare än vad vi är.

Men om vi blir lyckligare av det, så varför inte.

Hej!

14 kommentarer:

Anders sa...

Vi har diskuterat ditt blogginlägg inom kommittén och kommit fram till 2 saker:

1. Du bär din ålder med grace och stil. "Blir bara yngre med åren" som en av deltagarna uttryckte det.

2. Du har en ouppfostrad son. "Om he hadd vöre som förr, skull han ha hadd sä än hörvel utana lakaskalln", som en av de mer burdusa deltagarna (f ö bördig från dina barndomstrakter) sade. Du kan gärna hälsa honom det.

Gunnel sa...

Man får tacka kommittén för de vackra orden. Stämmer inte heller med min självbild men jag gillar dem i alla fall.


Ska meddela sonen att han bör läsa min blogg. Till hans försvar ska sägas att han är delvis uppfostrad av mig som lärt honom att alltid vara grymt ärlig, speciellt i samvaron med damer och det har han ju anammat.

Lasse sa...

Som jag minns det var min kommentar om gumma ett svar på en direkt fråga från kära mor. I min värld är gumma en älskvärd person, vilket jag även kallat mina döttrar vid många tillfällen. Känner du verkligen igen dig i Julia Cesar så tror jag din självbild behöver korrigeras.😂
Kanske var frågan ställd med en förhoppning om ett ett mer bekräftande/smickrande svar, likt på frågan -ser jag tjock ut i det här plagget?😀Anders sa...

P g a ovanstående har kommittén haft ett extrainkallat sammanträde och därvid beslutat att aldrig mera kommentera andrahandsuppgifter. Noggrann källkritik anbefalles framledes!

Gunnel sa...

Lasse: Som bloggare så skarvar jag lite med sanningen ibland bara för att det ska bli lite bättre och roligare inlägg.
Ska jag vara helt ärlig så är din sista mening helt rätt. Jag gick med "håven."

Anders: Källkritik är helt ute. Man kommenterar direkt utifrån sin känsla.

Lennart sa...

Jag vill påstå att du är gammeldags gullig!

Gunnel sa...

Lennart: Du var gulligt sagt. Du vet hur man ger en gammal syster en komplimang.

Anders sa...

Inte behöver du gå med håven, inte. Du har ju varit beundrad i hela ditt liv. Det började vad jag minns med ett kärleksbrev från Rentjärn, där en beundrare talade om att det var dig han ville ha "trots att han var så beundrad av alla kvinnor". Att du brände det brevet var verkligen synd. Synd också att han inte var så bra på att stava.

Sedan minns jag tre killar på samma mc som kom in och frågade pappa Sven efter "dotra". Men - tyvärr hade du flyttat hemifrån. Pappa Sven hade ganska roligt åt detta minns jag.

Släng håven!

Gunnel sa...

Anders: Man borde ha sparat de där breven från grabbarna. Det vore ju något att visa för dagens generation som inte är så hemma på brevskrivning. Ett var från en traktorförare i Norrbotten, ett från felstavaren och ett från den populäre. Jag var ju så snorkig på den tiden, det var bara felstavaren som fick ett elakt svar.


Synd att jag missade mc-förarna. Det kanske hade varit "nått."

Anders sa...

Dom var från Görjtjärn, tror jag, och i lite varierande storlek så urvalet var OK. Han som höll fast sig i styret var kanske nykter, vad vet jag?

Annica sa...

Haha, jag har skrattat så gott åt alla roliga kommentarer! Hjärtligt tack till samtliga inblandade för en smildragande stund.
Jag måste ju säga att gumman var en riktig pingla/pudding innan hon blev en söt gumma. Inte undra på att friarna köade utanför föräldrahemmets dörr.

Gunnel sa...

Anders: Nej, inte från den byn, men föraren var säkert nykter, det var alltid pojkarna på den tiden.

Annica: Både min bröder och mina söner har humor och kan använda den i skrift. De där grabbarna utanför föräldrahemmets dörr var tyvärr väldigt få och inte tänkte de fria heller.

Anders sa...

Tänkte de inte fria? Ville de bara ha lite "träning"?

Gunnel sa...

Anders: Inte vet jag. Jag hade ju lämnat hemmet.