måndag 24 juni 2019

Vi slapp undan


Sverige, stolta fosterland, jag vill alltid att du ska vinna, dina segrar gör mig stolt. Men just den här gången svek jag dig, jag höll på din motståndare. För mitt kära Sverige, du hade missat konsekvensanalysen, du gömde dig i en glädjekalkyl, likt den som gjorts för Karolinska sjukhuset.

Publik vid skidtävlingar i Stockholm?

För de olympiska skidtävlingarna skulle byggas en anläggning vid en grusgrop i Hamra. Dock glömde man att för skidåkning är snö ganska viktigt. Tillgång på snö är betydligt säkrare i de norra delarna av landet. Bilderna nedan visar exempel från Mörttjärn och Hertsön.

God snötillgång i Mörttjärn

och Hertsön

Förstår att många entusiaster är ledsna och gråter över dagens förlust. Gör inte det! Om bara några timmar får vi glädjas åt våra fotbollsflickors avancemang till kvartsfinal i VM.

Hej!

5 kommentarer:

Annica sa...

Italien fick även min röst. Hur kan man bara ansöka om vinter-OS till Stockholm som en av de svenska orterna? Stockholmsk snö och sunt förnuft är bristvaror i Sverige. Hjärnbristen tycks breda ut sig alltmer. Tragiskt nog i hela världen. Vojne, vojne.
Jag tycker din vinterbild från Hertsön är en femetta! :D

Yvonne sa...

Trodde och hoppades att Sverige INTE skulle få det.
Ja vad säger man?Skidåkning i Stockholm,hmmm

Gunnel sa...

Annica: Verkar vara ganska många som höll på Italien och det beror nog på att vi har svårt att tro på Stockholm som värd för vinter-OS. Jo, jag tycker själv att bilden från Hertsön är jättefin. Den är från juletid 2008.

Yvonne: Någon påstod att det var svenska folkets brist på entusiasm för tävlingarna som gjorde att vi förlorade omröstningen. Det kanske är så!

Anders sa...

Man kan ju undra... Det är ju knappt dom orkar skotta ihop ett uselt spår till slottssprinten varje år. Hur skulle dom, utan jättekostnader, ha fått ihop bra snö till en rättvis 5-mil, i synnerhet som vintrarna lär ska bli varmare framöver... Jag har bara upplevt Stockholms vintrar 2 ggr i slutet av 60-talet, men nån vidare snö såg jag då inte.

Gunnel sa...

Anders: Det var slottssprinten jag tänkte på när jag tvivlade på Stockholms förmåga till vinter-OS. Tanken var tydligen att man skulle använda konstsnö. Undrar just hur miljövänligt det är. Det var ingen vidare vinter när jag bodde i Stockholm heller.