fredag 14 juni 2019

Sommar och sol

Student 2010

Det är fest och höga ljud på stan. Vackra, välklädda unga tjejer och killar tar studenten och åker omkring på lastflak med en massa roliga och konstiga plakat. Bland annat kan man läsa: "Med saxar och yxor ska vi slita sönder era söners byxor." Låter onekligen grymt men kanske är en hämnd för gamla försyndelser från pojkarnas sida. Eller är det kanske dags för ett hetoo? Inte kan man behandla pojkar hur som helst. De kan bli kränkta.

Foto: Nisse

Bilden stulen från NSD

I går sprang 2500 tjejer 5 kilometer genom stans parker i det som kallas "Vårruset."

Den snabbaste kvinnan sprang på dryga 17 minuter men alla hade inte lika bråttom, utan strosade runt och njöt av samvaron med andra. Nästan sist av alla kom barnvagnsbrudarna, däribland barnbarnet Emma och hon hade tid att stanna och prata med oss. Allt enligt devisen: Det viktigaste är inte att vinna, det viktigaste är att fika efteråt.

Trevlig helg!

4 kommentarer:

Anders sa...

Det är verkligen inte svårt att se vilka av de tre damerna på bilderna som är av Hermansson-släkte. Brett mellan ögonen, höga kindben, ja rena mannekängämnena.

Gunnel sa...

Anders: Två av tjejerna som härstammar från Herman-släktet har en förödande charm. Du har helt rätt. På den tredje, hon i röd jacka, har de höga kindbenen plus allting annat ramlat neråt i takt med stigande ålder. Men det är väl också en sorts charm, fast man inte märker den.

Annica sa...

Fina bilder på de snygga sondöttrarna!
Höga kindben som ramlat neråt. Intressant. Var hamnade de?

Gunnel sa...

Annica: Var mina kindben tagit vägen vet jag inte. Troligen har de mjuknat och försvunnit. Mitt insjunkna gamla "fejs" tyder på att något viktigt saknas.