torsdag 3 januari 2019

Hur långt är det till strax?


08.04
Det är många som ringer just nu. Det är strax din tur.
Det är många som ringer just nu. Det är strax din tur.
Det är många som ringer just nu. Det är strax din tur.
osv

Vid det här laget har jag glömt vad jag skulle säga om någon helt plötsligt svarar. Jag funderar över ordet strax. När är strax?

Malandet fortsätter till 08.28 när telefonrösten för sista gången säger:
Det är många som ringer just nu. Det är strax din tur.

08.29
Det är ingen som svarar på det nummer du ringer. Tryck 2 och berätta vad du vill.

Jag trycker på 2:an och säger: Hur långt är det till strax?


Godkväll!

5 kommentarer:

Annica sa...

Haha! "Strax" är som resårband — ett mycket tänjbart begrepp. Med "strax" behövs flax! ;)

Anders sa...

Gunnel: Började det inte så här: "For English press 8". Därefter: "Om du vill ditt tryck 1, datt 2, psykosocialt 3, mittemellan 4, jättesnuva 5, helt åt h-e 6" o s v. Och sen: "Slå in ditt 10-siffriga personnummer och avsluta med fyrkant". Vaddå 10-siffrigt? Ska man börja med 19 då? eller 48? Och så måste man börja om från början och räkna antalet siffror i personnumret. Och då finns det bara en avdelning som duger: "Tryck blodtrycksavdelningen 190/
120 och avsluta med kors".

Gunnel sa...

Annica: Det finns en hel del mycket töjbara uttryck. En nypa salt, salta efter smak, ett uns av sanning och "nalta." Nalta betyder ungefär litegrann, ett uttryck som också är töjbart.

Anders: Ringde ännu ett nummer och fick 5 saker att välja på, dock ingen av dina superba förslag. Förstår alla halvdöva personer som får problem med allt siffrandet. Personnumret är också ett elände. Man måste ju ta luren från örat för att hitta siffrorna och under den tiden kanske de säger något som man missar.

Men Anders, du ska aldrig börja med 48.

Anders sa...

Gunnel: I dag kontaktade jag en bank där man förväntades p r a t a med svararen. Det tog en stund, men till sist f ö r s t o d svararen vad jag ville. Innan dess var det en del "m e n a r d u . . .? Ibland kommer man inte så långt med "norrländska", i det här fallet Malåbondska, eller har jag börjat prata Schelletmålä?

Gunnel sa...

Anders: Det är ju illa om svararen inte förstår vad man säger. Vi bor i Sverige och då måste man kräva kunskap i våra olika dialekter. Din dialekt kallas västerbottniska och är den mest igenkännliga dialekt som finns.