söndag 30 december 2018

Hänt i veckan


Julen gick snabbt förbi och nu sitter vi här som två gamla dinosaurier och ugglar framför teven. Det är den näst sista dagen på 2018, ett år som i Sverige präglades av talmansrundor och kulturprofiler.


På det privata planet gav året oss vårt första barnbarnsbarn. Vi blev gammalfarmor och gammelfarfar till en ljuvlig lite kille som heter Levi och som föddes fyra dagar före julafton.


Just nu sitter jag framför datorn med hosta feber och huvudvärk. Jag har fått "krimmen." I natt har jag legat på uppblåsbar dyna i eget rum för att inte störa maken med mitt kraxande.

------------------

Nu tar jag det modiga språnget från 2018 till 2019 och önskar oss alla ett:


GOTT NYTT ÅR!11 kommentarer:

Anders sa...

Min frus "krimmen" är inne på 8:e dagen nu. Min svala Florence Nightingale-hand är snart utsliten. Och inte lägger hon sig i nåt annat rum heller. Tur att mitt goda samvete ger mig god sömn ändå. Och - hon har, peppar peppar, inte lyckats smitta ner mig! ÄN...

Gunnel sa...

Anders: Jag hör många som klagar över att snuvan är så långvarig. Jag hade tänkt att min förkylning skulle vara över till i morgon. 2019 ska vara ett "krimmenfritt" år. Förresten är inte "krimmen" ett mycket bättre ord än årets alla konstlade nyord.

Annica sa...

"Krimmen" har jag aldrig hört förr. Förkylningar är ett elände som man helst vill slippa eller åtminstone bli av med så fort som möjligt. Tur att de inte smittar via telefon och dator!
Krya på sig, både Nahide och Gunnel! Och GOTT NYTT ÅR!

Gunnel sa...

Annica: Jag hade aldrig hört ordet "pumla" förrän jag kom till Norrbotten och nu finns det i SAOL. Tror att vi lantisar från Malå borde kämpa för att få krimmen godkänt, kanske som nyord i stället för fåniga Aquafaba.

Anders sa...

Gunnel: "Pommlern" hade brorsan och jag längst ut på linan när vi fiskade med fluga efter harr i Skellefteälven på 50-talet. Inte visste vi att det hette "pumla".

Annica: Nahide hostar, förlåt hälsar, och tackar.

Gunnel sa...

Anders: Vad hette den runda "frukten" på potatisblasten? Var det inte pommlern?

Anders sa...

Gunnel: I ha int hårt annä än potatknoppän dära potatlannä. Minns bara hur jobbigt jag tyckte det var att gräva potatis. Kritik fick man också, grävde inte nog djupt och lämnade potatis, sorterade potatisen fel m m. Men ledigt från skolan hade man, undrar om man kanske skulle återinföra potatis- och lingonlov på hösten för att lära ungarna veta hut?

Gunnel sa...

Anders: Potatpommlern, jo nog hette det så. Finns det ingenting i Mandors bok om pommlern. Potatislovet var populärt och jag tyckte om att leta efter potatis. Fick heller aldrig kritik så jag var nog begåvad i potatislandet. Att gräva var mycket roligare än att räfsa eller "mjalk koern".

Anders sa...

Gunnel: Det finns 15 olika ändelser till potat- i Mandors lexikon, men tyvärr ingen "pumla".

Yvonne sa...

Förskräckligt dryg flunsa detta.Jag har varit dålig sen före jul.Blir bättre emellanåt och så är den där igen.Har snart gått igenom hela min familj.Fy så less man blir.
Vi får hoppas att ljuset som kommer nu skrämmer iväg den.
Krya på dig!

Gunnel sa...

Yvonne: Det låter inget vidare att den kommer igen. Blev själv sjuk i mellandagarna och det är hostan som har varit värst. Börjar väl kännas lite bättre idag tror jag. Jag hoppas som du att ljuset skrämmer flunsan. Resten av året ska vi vara friska. Yvonne!