måndag 14 maj 2018

Solnedgång och sabotörer

Den 13 maj

Vad som finns kvar av isvägen.

Den 13 maj försvinner isen från Norra hamn och det vackra solnedgångarnas tid är inne. Idag bjuder naturen på en fantastiskt vacker och vindstilla morgon där stan speglar sig i öppet vatten.


Bilden stulen från facebook

Men här och på många andra ställen finns marodörerna. De som ger blanka sjutton i att städa efter sig utan anser att det är någon annans jobb. På väg till stan tog jag dessa bilder av slashasarnas efterlämnade skräphögar. Djupet i Norra hamn måste ha minskat betydligt på grund av den enorma mängd flaskor och burkar som ligger i vattnet. 


Enkelt sätt att bli av med gammal cykel


"Inte mitt bekymmer", säger Snusk-Pelle och lämnar resterna av lunchenDet är trist att publicera fula bilder på bloggen. Men det är så här det ser ut när bekväma slöfockar vistas i vår vackra natur. Det är någon annan som ska ta hand om skräpet för "jag" orkar inte. "Jag" är för trött och förresten så betalar "jag" ju skatt. Städa, det är kommunens ansvar.

Ha det gott!

4 kommentarer:

Anders sa...

Man ska se möjligheter, inte problem. Sista bilden: Skaffa gummistövlar, dito handskar och panta, panta, panta! Tänk på vilken miljöinsats du gör, förutom den snöda penningen!

Gunnel sa...

Anders: Räcker inte med gummistövlar, man måste ha dykardräkt och vara okänslig för kallt vatten. Men möjligheten finns för den modige.

Anders sa...

Dykardräkt - kongenialt och helt i miljöns anda.

Gunnel sa...

Anders: Varje år brukar dykare gå ner och leta saker, men burkar och flaskor anses inte vara fynd.