tisdag 29 maj 2018

Bilder från sköna maj

Spegelblank morgon

Glittervatten i Södra hamn

Kabbeleka (tillhör inget politiskt parti)

En lekplats för stora och små Lulebor

Plåtgumma

11-åriga Linnea ringer från Vendelsö och sjunger en sång på isländska för gamla farmor. Hon har nyss varit till Island med kören. Hon frågar mig om jag skulle vilja åka dit.
"Jättegärna", svarar jag, "mycket hellre än till Kreta."
"Då får du skynda dig, så du hinner medan du lever."

Med dessa kloka ord från Linnea går jag ut i verkligheten och försöker hinna med allt jag ska innan livet tar slut.

Hej!

16 kommentarer:

Annica sa...

Ordet "glittervatten" gillar jag. Det ligger så bra bra i munnen och beskriver något somrigt och vackert. Fina bilder allihop! Och plåtade av just en "plåtgumma"! :)

Gunnel sa...

Annica: En "plåtgumma" är precis vad jag är. Alltid ute med kameran.

Vissa ord är vackra, glittervatten till exempel, kan bero på att glitter är vackert, vatten är vackert och tillsammans blir det oslagbart.

Anders sa...

Island låter inte dumt. Om jag skulle tänka mig att besöka länder jag inte tidigare varit i ligger Island högst på listan. Därefter Nordkorea, Japan och Sydafrika. USA går bort helt med tanke på den nuvarande "regimen". USA kan man väl inte heller skriva egentligen, det är ju så kontrastrikt. Det är ju lite skillnad på Florida, Arizona, Alaska och Hawaii t ex.

Gunnel sa...

Anders: Island ligger också högt på min lista. Kallt och regnigt men helt underbart säger de som varit där. Nordkorea ligger sist tillsammans med Tigrisistan och andra länder som slutar på "stan." Tyvärr äger jag inte ett pass, så jag får nöja mig med min gata i Luleå, och den är inte fy skam.

Anders sa...

Gunnel: Har du insett att du med den inställning du ger prov på här "aldrig kommer fram till Samarkand"?

Anders sa...

https://www.youtube.com/watch?v=JYuaSBqnH4k&list=RDJYuaSBqnH4k&start_radio=1
För den som inte minns.

Gunnel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunnel sa...

Nej, jag kommer aldrig fram till Samarkand. Men med din inställning kommer du inte heller till "New York, New York."

Anders sa...

197? såg jag och en kompis 13.00-föreställningen av "N Y, N Y" i en jättebiograf nära Trafalgar Square (pubarna hade inte öppnat, vi var ju tvungna att göra nånting). Vi var de enda åskådarna och man fick både röka och dricka öl under föreställningen! Varje ryggstöd var försett med askkopp baktill. Det var sannerligen bättre förr!

Gunnel sa...

När du och din kompis reste till London, fixade du alltid fina tröjor med engelska fotbollslag till sönerna mina. De blev flitigt använda och räckte i många år. En och annan finns säkert på bild från den tiden. För övrigt är jag enig med dig om att det var bättre förr på många områden men rökning i biolokal hör nog inte dit.

Anders sa...

När jag gick sista ring på gymnasiet i Luleå hade min klass av någon anledning ett elevrum på stadshotellet. (Vete f-n vem som ordnat det). Men där, mitt ibland oss kanske 20(?) elever uppträdde bl a Thorstein "Samarkand" och Tor Bergner (legitimerad ortoceratit) helt gratis. Tyvärr var jag för dum för att förstå hur stort detta var då, jag var mest intresserad av vad tjejerna hade innanför blusen. (Obs, inget fall för metoo, jag var en riktig gentleman redan då, och dessutom uppfostrad av Jenny Hermansson).

Gunnel sa...

Jag är uppfostrad av samma fantastiska kvinna och hon lärde mig en del om livet som jag inte kan skriva på bloggen, men som jag haft stor nytta av i livet. Brukar vara första barnet som uppfostras efter alla tänkbara råd och regler, resten kan bli lite hipp som happ. Men naturligtvis vet jag att du innerst inne är en gentleman.

Anders sa...

Så då är Lasse sämre uppfostrad än Peter? Eller gäller din teori bara för andras familjer?

Gunnel sa...

Nummer 1 är uppfostrad efter Doktor Spock, nummer 2 är uppfostrad ändå. Jag säger absolut inte att hipp- som happfostran är sämre på något sätt.

Anders sa...

Nu är jag ju mer bekant med dr Snuggels än dr Spock fast inte mycket. Hade dr Spock inte nåt med ett rymdskepp att göra? Eller var han bara mr?

Gunnel sa...

Herr Spock skrev en bok om barnuppfostran någon gång på 40-talet. Den blev väldigt omtalad men jag har aldrig läst den så det var lite ljug från min sida.

Om det fanns en rymdman som hette Spock? Minns inte säkert, var det kanske han med långa öron?