söndag 6 maj 2018

Det svåraste jobbet


Vi tillbringade en timme på Arcus stora loppis. Förutom varm korv med bröd köpte vi ingenting. Det är köpstopp hemma hos oss. Enbart det allra viktigaste är tillåtet, som mat och årskort till hockeyn. Men visst var de färgstarka vaserna av P-O Ström lockande, men de får inte plats i vår trånga tillvaro.


Medan jag plockar fram den djupfrysta fisken till söndagens middag hör jag någon på radion prata om terroristen Akilovs försvarare. Hur försvarar man en person som av ren och skär ondska mördat oskyldiga människor, tänker jag. Hur ska försvarsadvokaten hitta något som helst förmildrande i den mannens gärningar? Kan tänka mig hur advokaten ligger vaken om natten och grubblar hur han ska lägga upp det försvaret: "Jomen, han....han...han...äsch...var inte riktigt medveten om kraften av en lastbil, instruktionerna till handhavandet av fordonet var bristfälliga och jag...jag vill byta jobb."


Nu lät det inte riktigt så när försvarsadvokaten på allvar gick igång. Han försökte få Akilovs gärning till ett vanligt mördande och inte ett terrordåd. Terror, påstod han, förlamar ett helt land och i Göteborg, Malmö och "Norrland" var man inte ett dugg terroriserad. Försvarsadvokater kan hitta på. Det är deras jobb.

Ha det gott!

21 kommentarer:

Anders sa...

Ert loppisbesök påminner starkt om när vi, på rekommendation, hamnade på Bil-Tema (för där har dom ALLT). Vi gick länge runt i varuhuset och hittade - just det: var sin varmkorv vid utgången. De kostade bara 5:- styck, så det får man nog betrakta som ett fynd.

Gunnel sa...

Anders: Ja, det var ett fynd. Våra korvar med bröd och en Fanta gick på 60 kronor, inträdet 100 kronor och bilparkeringen 20 kronor. Inalles 180 kronor för absolut ingenting.

Annica sa...

Ingenting? Att få blicka på vackra saker, t.ex. Ströms fina vaser, kan vara en väldigt trevlig sysselsättning en lördag i maj. :)

Yvonne sa...

Går inte på loppis alls numera.
Har fööör mycket saker,trots att jag är till återvinningen o Myrorna stup i ett.

Gunnel sa...

Annica: Numera räcker det så bra med att titta. Men visst saknar man njutningen av att ha gjort ett fynd.

Yvonne: Jag har också burit massor med prylar till Återvinningen och Kupan sen vi flyttade hit. Har ändå för mycket i skåpen.

Anders sa...

Vi har en släkting, Gunnel, som har så mycket att bära när hen går ut från Bil-Tema, att han aldrig fått smaka på deras utsökta 5-kronorskorv.

Gunnel sa...

Anders: Tror du inte att han börjar med ett rejält korvmål för att orka?

Anders sa...

Han skulle nog vilja det, men korvarna finns vid utgången. Firman ifråga vill inte ha dästa och korvrapande kunder inne i butiken. Dom förväntas fara fram som hungriga vargar bland skarvsladdarna och dragkrokarna!

Gunnel sa...

Anders: Jag undrar om inte Biltema slutat med sin korvförsäljning. Synd, vad ska man annars göra på Biltema.

Lennart sa...

Har både ätit korv och hamburgare på biltema. Det går bra om man går till vänster då man kommer in, lätt för mej som vänsterröstare. Om jag går till höger blir det ingen korv.
Att jag skulle bli kallad hen trodde jag aldrig! Tur att Anders har fått lite friskluft idag
men det kanske är för långt till Biltema. Tur att det finns fika på torget i hockeystaden nr 1.

Gunnel sa...

Lennart: Måste erkänna att jag inte har någon som helst koll på Biltemas läckerheter. Det finns intressantare affärer. Det kanske inte är du som är "hen." Anders skriver inget namn, bara att det är en släkting och vi har ju många sådana.

Anders sa...

Tack, Gunnel, för att du solidariskt ställer upp till mitt försvar. Ser för mitt inre hur du likt Perry Mason spänner ögonen i domaren och säger "Objection, your honor". Känns tryggt. "Circumstantial evidence" säger du sedan på ett övertygande sätt. (Förlåt, jag har nog sett för många deckare)

Gunnel sa...

Anders: Är det någon som läst/lyssnat till alltför många deckare så är det jag. 25 stycken sen årsskiftet. Just nu Unni Lindell som jag gillar. Köpte tre ljudböcker av henne på Kupan, men upptäckte sen att en av dem var skriven av Unni Drugge, som jag inte alls har koll på. Deckarförfattare är hon inte, vet inte ens om hon är författare. Tror att hon är en sån där åsiktsmaskin.

Anders sa...

Jag tycker bäst om "crime" där det händer saker hela tiden, ta t ex böcker av Emelie Schepp eller Michael Mortimer. Deckare där poliser sitter och pratar med varann sida upp och sida ner har jag svårt för. Action, inte dialog.

Gunnel sa...

Måste pröva någon av dina favoriter. Men jag har lite svårt för action i knarkmiljöer och alltför mycket skjutande. Gillar Elisabeth George, P.D James, Mari Jungstedt, Håkan Nesser m fl. Lite privatliv och snack måste det vara mellan gräsligheterna.

Anders sa...

Båda författarna jag föreslog måste läsas i turordning. Mycket av händelserna i bok 2 och 3 o s v blir lättare att förstå på det viset.

Anders sa...

Mortimers första, Jungfrustenen, är nog den mest fantasirika bok jag ö h t läst. Nobelfesten, Solander från Piteå, Frank Sinatra, en skoterfärd genom våra hemtrakter m m finns med.

Gunnel sa...

Ska kolla om den finns som ljudbok.

Annica sa...

Släktingen "hen" blev snabbt till en "han". I samma mening. ;)

Gunnel sa...

Jamenvisst! Har inte märkt det själv.

Anders sa...

Mina vägar äro outgrundliga.