söndag 1 april 2018

Glada nyheter från EU!


Från en vanligtvis välunderrättad källa inom EU kommer Sverige att få genomföra ett pilotprojekt, som ska ge varje röstberättigad person en möjlighet att rösta på två partier i samma val.


En grupp under ledning av den svenska delegaten, attitydforskaren och nonsensvetaren Britt G Hällgren har under senhösten och vintern utarbetat ett förslag som antagligen kommer att godkännas. Förslaget har utarbetats med väljarnas bästa framför ögonen och skall testas redan i det svenska riksdagsvalet 2018


"Få, om ens någon, kan  till 100 procent vara fullständigt nöjd sitt partis program", säger Britt G Hällgren, "men nu får väljaren möjlighet att skänka 20 procent av sin röst till ett annat parti som man delvis sympatiserar med och det kan inte leda till annat än ett glatt och brinnande intresse för politiska frågor." Möjligheten att som tidigare rösta på enbart ett parti finns givetvis kvar, men enligt Hällgren visar det på en enögdhet som inte är förenlig med modernt tänkande.

Den franske delegaten är inte glad

Mot beslutet reserverar sig den franske delegaten och åsiktsveteranen Henry Dupont Bouilla-Baisse, som menar att det ligger ett omistligt värde i att behålla gamla traditioner och dessutom, säger Bouilla-Baisse "att ifrågasätta ideologier är helt oacceptabelt och sådan idioti vill jag inte medverka till."

Det blir en spännande höst!

Glad fortsättning på påsken!

3 kommentarer:

Anders sa...

1:a april har väl tappat sin gamla status nu, det finns ju så mycket fake news nu så man tror snart att det är den dagen hela tiden. Minns med glädje strumpan över TV:n, spritrean på Tullen(?) i Luleå samt den gubbe som helförbannad kom in på VF i Umeå och krävde betalt för en t o r-resa från Vännäs när VF hade nåt lur om en spritrea.

Annica sa...

Det blir spännande att se hur den nya valproceduren kommer att utformas. Blir det till att medföra sax och penna till vallokalen för att kunna klippa av en femtedel av valsedeln och anteckna på den biten vilket parti som ska "få" den? :D
Fortsatt munter påsk!

Gunnel sa...

Anders: NSD hade i alla fall ett skämt i går. Luleå skulle närmaste bli ett eldorado för holländare. Inte så fel kanske, holländarna gillar våra isbanor. Själv gillar jag att bli lurad, blev faktiskt lurad igår en kort minut.

Annica: Det är inte fastslaget än hur valsedeln ska utformas. Man arbetar intensivt på att finna en enkelhet i röstandet och slippa saxen. Alla vet att det är bråttom och man har jobbat intensivt under påsken för ett slutgiltigt utformande av valsedeln. Besked väntas inom kort!