lördag 20 januari 2018

Tidningsurklipp och annat


Fick trevligt besök den här veckan av bror och svägerska som kom med blomma och dryck. Tack bröder med fruar, ni är bara bäst.

Den översta lådan i mitt skrivbord är fylld med tidningsurklipp, citat, roliga historier och andra konstigheter. Här är några smakprov:


Äkta man vädjar om hjälp i Hemmets Veckotidning:

"Problemet är min hustrus matlagning. Hon lagar mat utan inspiration och jag försöker köpa hem lite roliga ingredienser och få henne att laga lite annorlunda och spännande rätter. Men det blir alltid samma och alltid lika oinspirerat. Vad kan jag göra åt det här? Hjälp mig!"
Nisse!

Kan inte låta bli att undra om jag känner denne Nisse.
Flyghistorier:

Piloten till kontrolltornet:
"Vi har slut på bensin, 200 mil över Atlanten. Vi behöver instruktioner snabbt!"
Kontrolltornet till piloten:
"Säg efter mig: Fader vår som är i himlen........"

"Jag skulle aldrig flyga i ett reaplan", sa den gamla damen. "Om jag ska flyga, så måste planet vara köpt till ordinarie pris."

Den ängsliga modern till sonen som ska in vid flygvapnet:
"Du flyger väl lågt och sakta nu, så att det inte händer någon olycka."

Slut för idag. Ha en trevlig helg!

5 kommentarer:

Annica sa...

Haha, den där nissen kan väl själv hitta på någon spännande maträtt att laga av de roliga ingredienserna han bär hem. Vad ska vi göra med alla tafatta och oinspirerade män? ;)

Anders sa...

Helt rätt Annica, denna fege man borde väl tala med sin fru i st f med H V. Då skulle hon kunna säga: "Men laga själv då, för h-e" eller nåt annat passande.

Gunnel sa...

Annica och Anders: Rådet han fick från tidningen var precis det ni föreslår. "Laga själv en måltid av ingredienserna du köpt hem och överraska din hustru med en spännande måltid."

Nissen i mitt liv svär sig fri från klagandet hos Hemmets Veckotidning. Jag tror honom!

Anders sa...

Gunnel har ju själv varit rådgivare i en veckotidning. Här nedan ett exempel:

Kära Gunnel, jag har i trettio års tid varje morgon blivit brutalt uppsparkad ur sängen av samme stinkande råa sälle till karl som skriker ”Kaffe för fan, subba” eller liknande hemska saker. Har jag något val?
Sign: ”Kär i galen”

Kära ”Kär i galen”, visst har Du ett val! Prova te! Finns i många spännande smaker!

Gunnel sa...

Anders: Att jag ger goda råd i "Hemskt i vecket" är en väl bevarad hemlighet. Min omfattande levnadsvisdom har gett mig förmåga att ge andra människor goda råd.

Ovan skrivna står i pärm som jag just nu tittar i och som någon gav mig när jag fyllde år.