lördag 13 januari 2018

Vecka 2 2018

Södra hamn med isbrytarna

Det var länge sedan vi hade en rejäl vinter. Vitt frostigt och vackert. Många sköna vinterbilder visas på sociala medier.

Lövskär en januarimorgon

USA:s president är hela världens clown. Den här veckan har han ordbajsat mer än vanligt. Han är irriterad på att folk från "skitländer" vill leva och bo i USA. Han vill mycket hellre att rejält folk från Norge bosätter sig i det land där han är president.


Alla älskar vi norrmän. Men de får gärna bli svenska medborgare istället för nordamerikanska. Tänk att få skicka bröderna Böe, herrarna Svindal och Klaebo, Heidi Weng m.fl. till OS och att alla tävlade under svensk flagg.


Finska skidskytten Kaisa Mäkäräinen fyllde 35 år samma dag som hon tävlade. Det berättade reportern samtidigt som han ursäktade sig med att man inte ska tala om damers ålder. Vad är det för ett svammel? Även damer fyller år och det ska firas.


Ordet "vetandessjuk" finns med i en krönika i NSD idag. Det klingar bekant i mina öron. "Vetandessjuk" betyder inte att man är sjuk efter lärdomar, utan att man vill veta vad grannen har för sig. Man är helt enkelt nyfiken.

Hur ska jag nu skriva för att avsluta bloggen på ett snyggt sätt. Det är alltid det största problemet för mig. Idag får det bli med en skön vinterbild.


Må väl!

4 kommentarer:

Anders sa...

Vill Trump ha norrmän kan de väl skicka Northug? Kan inte Alexander Bard också räknas som norrman och skickas iväg?

Gunnel sa...

Anders: Men vilken bra ide. Bard är precis rätt man för Trump. Båda tycker ju att man har rätt att säga precis vad som helst och gör det också.

Annica sa...

Vackra bilder från vår plats på jorden. Tyvärr har den fantastiska rimfrosten försvunnit i dagens blåst.
Ja, USAs president är verkligen en slemmig typ. Han borde ha munkorg och hårnät. Detta föreslog en kommentator på min blogg idag. Mycket bra förslag. Liksom det Anders uttryckte här ovan. Alexander Bard skulle saknas av ingen om han försvann från Sverige. Han och Trump har mycket gemensamt; Bl.a. är de lika slemmiga båda två och tror att de är Vår Herres gåva till mänskligheten. Tala om att vara STORA av sig.

Gunnel sa...

Annica: Rimfrosten är helt väck och vi har ett riktigt skitväder. Så skulle även Trump uttrycka det.

Att sätta hårnät och munkorg på Trump är ingen dum ide. Särskilt munkorgen skulle vara till stor nytta. Vet dock inte hur man ska göra för att förhindra hans twittrande. Fasttejpade tumvantar, kanske. Undrar om Trumpen fortfarande är USA;s president när vi skriver 2019.