måndag 8 januari 2018

Tankar i natten


Jag vaknar vid 4-tiden och kan inte somna om. Ska kanske inte göra det heller, utan njuta av den här dagen och göra den så lång som möjligt.


Den 8 januari fyller jag år och lägger en alldeles ny siffra framför nollan i min ålder. En ganska hög siffra som säger att den vanliga planeringen framåt i tiden kanske borde bytas ut mot att leva för dagen och stunden. Låter lite floskelaktigt när man skriver ner det, men det är min mors ord och hon var en mycket klok kvinna.


Jag tänker med tacksamhet på att jag är född i detta fredliga land och fått uppleva den utveckling som skett under mina år på jorden. Från utedass och vedspis till dagens moderna tekniska samhälle. Från en radio med en enda kanal till dagens enorma mediala utbud osv. Men mest av allt tänker jag med tacksamhet på mina närmaste som är det allra viktigaste i mitt liv och från vilka jag känner både värme och omtanke. Ni är bara bäst. 


Slutar med orden på kortet som mitt yngsta barnbarn gjort.

"80 år! Jippi! Tjoho!

2 kommentarer:

Annica sa...

Kära vän, massor av hjärtliga gratulationer på denna dag då du byter decennium. Du hade så kloka tankar i natten! Det där att leva i nuet är verkligen ingen floskel, nuet är ju egentligen det enda vi har. Allt handlar om JUST NU. Och det gäller att gripa tag i varje sekund av det. Ändå lever vi så mycket och så ofta i både det förflutna och i framtiden.
Ja, vi är som vi är, vi människor.
Hoppas du har en fin födelsedag.
Kram från väninnan.

Gunnel sa...

Annica: Tack för gratulationerna. Jag har haft en bra födelsedag, snart är den över och allt blir som vanligt. Vardagen tar vid och det första jag ska göra är att plocka bort tomtar och adventsstakar.

Ha det bra du med och kram tillbaka!