lördag 2 december 2017

Kulturtanten


Eftersom jag har nära till Luleås utbud av teater och andra nöjen har jag blivit en kulturtant.

Norrbottensteatern visade "Cabaret", ett stycke som en gång filmats med Liza Minelli och var en rätt tråkig film enligt mig. Teaterns version var så mycket bättre. Det dekadenta 30-talet kändes äkta och när nazister med hakkorsbindlar klev in på scenen fick man en stark känsla av obehag.Samma dag, men på kvällen, såg jag Weeping Willows på Kulturens Hus. Det var knökfullt i salongen och en fantastisk stämning. Magnus Carlsson, en stilig herre i snygg kostym, sjunger bra och är värd en ännu bättre recension än den han fick i NK.

Nu har maken förnyat garderoben

Hockey är också kultur, påstår äkte mannen som alldeles nyss lämnat hemmet för en kulturupplevelse. Men ordet "kulturman" har dessvärre fått en ny och något fadd klang i dessa metoo-tider. Kulturtant låter mycket bättre. Eller hur?

Ha en trevlig helg!

5 kommentarer:

Annica sa...

Vilket diversifierat uteliv ni lever! Bra att ni sprider era gracer och inte bara låser fast er vid Norrbotten Big Bands alla konserter. ;) Ska man frossa i det kulturella smörgåsbordets alla läckerheter bör man smaka lite här och lite där. Annars drabbas man av kulturell skörbjugg.

Men kulturfarbror, det låter väl bra. Det finns många trevliga sådana. Det är profilerna man ska akta sig för. De är inte att lita på. Speciellt inte kulturprofilerna.

Gunnel sa...

Annica: Sista gången jag såg Norrbotten Big Band var 2007 och jag menar verkligen sista gången. Maken, väninnan och jag stod upp och applåderade intensivt åt Peter Mattei, något som fick Norrbotten Big Band att göra ett långt extranummer.

Kulturfarbror låter ganska fint, men det finns inte så många sådana på teatern. Är inte säker på att hockeypubliken vill kallas kulturfarbröder.

Annica sa...

Har man en gång belyssnat och beskådat Norrbotten Big Band så blir det — för de flesta — både första och sista gången. Jag ryyyser fortfarande vid NBB-minnet och absolut INTE av välbehag. Tur att det finns annat att rysa åt — av välbehag.

Gunnel sa...

Annica: Tur för Norrbotten Big Band att inte alla tycker som vi.

Annica sa...

Ja, det kommer väl alltid att finnas människor med konstig musiksmak. ;)