fredag 29 december 2017

Nya ord och nytt år

Skogsbad

Några av 2017 års nyord är värda ett längre liv, kanske till och med en plats i SAOL. Jag tänker närmast på "skogsbad", att gå ut i naturen och rena själen eller "plogga", att plocka skräp i naturen samtidigt som man motionerar. Det är inte bara orden i sig utan också deras betydelse som tilltalar mig.


Chipspåsen, chokladaskarna och skålarna med karameller är framtagna för att efter helgen ersättas med salladsblad, brysselkål och hårdkokta ägg. Ett nytt år randas och då ska som vanligt det felaktiga, onyttiga och fettbildande ersättas med det sunda, nyttiga och rätta. Så har jag sagt tidigare och så säger jag även i år, samtidigt som jag vet att nyårslöften är till för att brytas. 

Till er alla från oss alla ett:

Gott Nytt År!

2 kommentarer:

Annica sa...

Visst är det märkligt att salladsbladen och brysselkålen inte smakar lika gott som chips och chokladpraliner? Ska det vara så svårt att korsa brysselkål med ett kakaoträd (Brysselchoklad) eller framställa salladschips? Forskarna ägnar sig ofta åt helt fel saker. ;)

GOTT SLUT 2017 & GOTT NYTT 2018!

Gunnel sa...

Bra Annica! Att få fram en produkt som förenar det nyttiga med det söta är verkligen en uppgift för forskningen och skulle ge ära och berömmelse till den som lyckas med uppgiften. Grönkålschips är ett tappert försök men blott en blek kopia av de riktiga chipsen.