lördag 9 december 2017

Ny dator och nya problem


Här kommer ett livstecken från en person vars dator pajat och som nu ska lära sig handskas med en ny teknisk manick.

Ingenting kan få mig att svära och svettas så mycket som tekniska prylar som inte fungerar som jag vill. De ord som kommer ur min mun är inte kompatibla med mitt vänliga yttre.


Trots allt ska min dator och jag försöka få till ett samarbete som förhoppningsvis ska leda till någonting fruktbart.


Ha en fin söndag!

4 kommentarer:

Anders sa...

Det värsta, förutom teknikångesten, är ju att man kan bli så himla lurad av de "seriösa" dataföretagen. Vår bärbara dator strejkade och på datafirman sa en anställd utan att rodna att det skulle kosta 5 800:- att laga den, men de hade en alldeles ny för bara 6 000:-. Som tur var hade jag då en datakunnig granne som, när han fick höra om problemet, lagade datorn för 200:-. Den fungerar än i dag.

Den här exgrannens dammsugare slutade funka. Han gick igenom den och hittade ett alldeles onödigt chips (OBS ej potatis). Han tog bort det och den dammsugaren funkar också fortfarande.

Normalt ger jag inte så mycket för konspirationsteorier, men när det gäller teknik och okunniga konsumenter tror jag snart på vad som helst. "Lura dumskallar och tjäna pengar" tycks vara mottot för dessa samvetslösa utsugare till kapitalister.

Gunnel sa...

Visst blir man lurad. Men just när det gäller teknikbranschen få har man ju ingenting att sätta emot. En skicklig försäljare slå ju en amatör på fingrarna hur lätt som helst. Dessutom är försäljarna otroligt charmiga och pratglada och ser ett offer på långt håll.

Nåja, jag känner mig inte som ett offer men som en ytterst irriterad person som inte hittar det jag säker där jag tycker det ska vara.

Annica sa...

Fina, stämningsfulla bilder! :)
Det förekommer nog säljknep och blufferi i alla branscher och det är svårt att genomskåda dem när man själv är en fullständig novis. Datorskrivare m.m. har tydligen också inbyggda chips som ska göra att apparaterna lägger av efter ett visst antal sidor. Det är ju viktigt att vi KONSUMERAR!
Förra veckan lejde jag en datakunnig veteran som kom hem till mig och installerade min nya dator. Det gick så geschwint. Och inte blev det särskilt dyrt heller med RUT-avdrag. Toppen!

Gunnel sa...

Annica: Fick leta lite efter bilderna som illustrerar bloggen och hittade december månads bilder och de ska ju vara stämningsfulla.

Nu är jag delägare i ny dator med gammal skärm och gammalt tangentbord. Hoppas att det inte blir problem. TV:n är 10 år och torde väl snart lägga av om det finns något skumt chips inbyggt i den. Den som lever får se vilka utgifter som väntar.