lördag 9 september 2017

Kulturnatt och regn


Idag och ända fram till midnatt kan vi Lulebor lyssna på musik och tal och annat smått och gott under Kulturnatten. Det är ett hiskeligt oväder utomhus, men det mesta av underhållningen pågår inomhus, tack och lov.


Vi startade vår kulturdag med att gå på Vetenskapens hus, den vackra byggnad som tidigare var postkontor. Där spelade Luleå Accordion Club och blandade vals och schottis med argentinsk tango. Det var mycket njutbart för oss som gillar dragspel. Tro mig, vi är faktiskt några stycken.

Konstverket "Virus"

Konstverk för 160.000 kronor

Ännu ett konstverk

Sen gick vi till Kulturens hus, såg konstutställningen och lyssnade till "Gubbröra." Ett gäng äldre herrar som spelade gamla låtar. Vi lyssnade också till en tjej som sjöng vackert och som uppträdde på Hotell Clarion. Sista stoppet blev stiftsgården och ännu en tjej som sjöng vackert.


En vacker ros till alla som varje år jobbar med Kulturnatten och ger oss medborgare all denna underhållning. Det finns någonting för varje smak. Och om nu gubben min och jag lämnar teven och datorn och istället går ut i kvällen, så finns det ännu mer för oss att njuta av.

Trevlig lördag!

4 kommentarer:

Annica sa...

Kulturnatten är verkligen fylld av aktiviteter, nästan som ett kulturellt maratonlopp. Det gäller att vara i form för att orka med.
Bästa konstverket är den vackra rosen. Tavlorna påminner bara om kejsarens nya kläder. Blaha.

Gunnel sa...

Annica: Naturen står nog för den vackraste konsten. Kanske Lars Lerin och några till kan konkurrera. Rosen är från Vendelsö.

Yvonne sa...

Jag var och fikade med mina Döttrar.Gick sedan till Domkyrkan,dör det var underbar körsång.
Tyvärr orkade jag inte mycket mera.Det var synd,för det VAR VERKLIGEN musik överallt.

Gunnel sa...

Yvonne: Vi tänkte gå till Domkyrkan på eftermiddagen men vi var så frusna efter att ha varit ute tidigare så det blev inte av, tyvärr.