lördag 30 april 2016

Mycket firande blev det

Vi firar den årstid som ger oss möjlighet att njuta av vackra solnedgångar från vår balkong.

Vi firar också de duktiga tjejerna i Luleå basket.

Vi firar alla som fyller 70 år idag.

En gång var jag ett litet barn som stod vid majbrasan i min barndoms by och någon kom förbi och berättade att en prins blivit född i konungariket Sverige. Tidigare fanns bara prinsessor. Genom hela riket ljöd en suck av lättnad. Monarkin var räddad, ty på den tiden var flickor veka varelser, som inte klarade av att bli vare sig präster eller regenter.

En gång var jag en ung flicka som stod vid majbrasan och lyssnade på manskören som sjöng "Var skog har nog sin källa" och andra vårsånger. Oavsett väder blev det premiär för sommarkappa, kjol och nylonstrumpor. Veckan efteråt drabbades man av snuva och feber. Därifrån kommer uttrycket "den som vill vara fin, får lida pin.

Idag är jag en gammal kvinna som klär mig i långkalsonger och täckjacka. Den lille prinsen fyller 70 år och jag har åstadkommit en blogg som är nästan exakt likadan som den jag skrev den 30 april 2011.

Ha en fin valborg!

4 kommentarer:

Annica sa...

Vackra solnedgångar ska man fira. Och än mer när solen får glittra i öppet vatten.
Baskettjejerna ska också firas. Strongt av våra damlag att glittra mest och bäst denna vår.
Och nog är det väl tur att även kungar (och drottningar) blir äldre, inte bara deras undersåtar. Det är rättvisa, det!

Gunnel sa...

Annica: Strålande vackert väder idag, väl värt att fira. Har varit till stan och tittat och lyssnat på Ylva Johansson som pratat. Mycket motorcyklar ute. även "raggare och spättor" firar våren.

Anders sa...

Den svenska tryckfrihetsförordningen fyllde 250 år i dagarna. Betydligt viktigare att fira och vara stolt över än nån stackars knug, tycker jag (om jag får).

Gunnel sa...

Anders: Man får tycka precis vad man vill. Så trist det vore om alla tyckte lika. Vad skulle vi då bråka om?