måndag 25 april 2016

Grattis alla firare


För en stund sedan, eller rättare sagt för exakt 57 år sedan satt mannen och jag i en bil utanför Folkets Hus i Adak och växlade förlovningsringar.Att skriva "för en stund sedan" är aningen överdrivet. 57 år framåt i tiden skriver vi 2073 och våra barnbarn är pensionärer. Just idag fyller vårt tredje barnbarn Olivia Xin-Xuan 13 år och blir alltså tonåring. Hon ska bli fotbollsproffs och om 57 år kan hon som pensionär se tillbaka på sitt liv och fundera på hur det blev. Om det blev fotboll eller något helt annat.

Just idag fyller även svägerskan och pensionären Sylvia ett antal år och även om hon igår var aningen ilsken är hon säkert glad och nöjd idag. Silver är en fin metall.


Trots alla firanden har jag svurit eder denna dag. Under natten har datorn på egen hand gått över till Windows 10 utan att vi bett om det. Man ska fråga om lov, även om man är en dator.

Hej! 5 kommentarer:

Annica sa...

Grattis till dagens alla firare! Fyrfaldigt leve! Blev det mycket tårta?
Som man konstaterar mest varje dag så lever datorer sitt eget liv. Det är lömskt och oförlåtligt att ändra program som ingen bett om. Fy skäms, Windows 10!

Gunnel sa...

Nej, det blev ingen tårta. Vi åt lunch i Södra hamn och var måttligt imponerade. Vi satt mest och gnällde över bristen på grönt.

Nu sitter vi här med Windows 10 och det verkar ju inte så krångligt. Mest irriterad över att vi inte själva fick bestämma över installationsdatum.

Yvonne sa...

Tänk att vi växlade ringar i en bil också.I Dorotea 1963.
Det var nog inte så romantiskt,men det gick ju bra ändå!
Ha det bra!

Anders sa...

Vi förlovade oss vid en middag i en husvagn i det natursköna Lainejaur. På menyn stod bl a löjrom från Kalix (har nån råd med det nu?) och torkad lammbog från Karlssons i Malå. Fantastiskt lammkött, tyvärr finns det ingen som lagar till det n f t. Snålvattnet rinner säkert nu på alla som läser detta och minns anrättningen.

Gunnel sa...

Yvonne: Det finns en del likheter i våra liv. Minns inte heller om det var så romantiskt, mest hade vi bråttom för att förlovningen skulle ske på samma datum som var ingraverat i de nyinköpta ringarna.

Anders: Det lät både gott och romantiskt. Snålvattnet rinner även fast jag inte kommer ihåg hur Karlssons lammbog smakade.