tisdag 23 juni 2015

Sommardagens funderingar

Ingenting för stelbenta.


Den här stolen hade komikern Al Pitcher fotograferat när han var i Luleå. Bilden använde han som bevis på svenskarnas ensamhet. Till och med parkbänkarna står långt ifrån varandra. Men herr Pitcher hade/har fel. Det här är stolar för tänkare och filosofer. Där sätter man sig under soliga dagar för att fundera över livet och hitta lösningar på de problem man möter i vardagen. Som t ex:

Vad är det för dårar som kastar trasiga flaskor i vattnet?

Varför lyder inte karlar givna order? Läs skylten min bäste hälft!

Undrar om det bara är rika människor som har råd med kryssning? 


Men där man sitter i sin ensamma stol är det mest stillheten och den vackra naturen man njuter av. En känsla som blir starkare ju äldre man blir och ju kortare tid man har kvar på denna jord. Läste i tidningen att vi svenskar söker tröst i naturen, medan andra folk söker tröst hos varandra.

Ja, så kan man filosofera där man sitter på sin ensamma bänk en solig sommardag i juni månad.

Ha det!

4 kommentarer:

Annica sa...

Det finns många och stora frågor att fundera över när naturen och sommaren är som vackrast. (Ja, frågorna finns ju där även en iskall vinterdag.)
Idag lyser solen med sin frånvaro men det är behaglig temperatur. Man orkar andas. :)
Glasflaskkastarna borde tvingas gå barfota bland skärvorna! Det skulle (kanske) lära dem ett och annat. Men hjärnbefriade idioter fattar noll.

Gunnel sa...

Annica: Flaskor ligger överallt i vattnet vid kajkanten. Det är väl överförfriskade festprissar från BBB som gör sig av med tompavan eller ölburken. Eller någon annan som har vägen förbi. Ditt föreslagna straff var alldeles utomordentligt lämpligt.

Anders sa...

Du fick inte med nån bild på Nisse när han klättrade på järnvägsvagnarna? Tur i a f att det inte var en elektrifierad del av banan.

Gunnel sa...

Klättrandets tid är över för min gamle man. ;)