söndag 14 juni 2015

Från Pride till Prins

En typisk bild från juni 2015


Det har varit en helg i firandets tecken. På fredagskvällen firade vi barnbarnet Emma som är färdig barnmorska och i lördags grattade vi äldste sonen som blev ett år äldre.Lördagen bjöd på Pridefestival. Vädret var inte riktigt på arrangörernas sida, men trots blåst och kyla gick väldigt många människor i Pridetåget. Rekord, enligt tidningen.


Lördagen bjöd också på Prinsbröllop när Carl-Philip och Sofia gifte sig med all tänkbar pompa och ståt. Stockholm visade sig från sin bästa sida och vi tevetittare fick se ett vackert brudpar, eleganta kläder och lyssna till fin musik.

Det är få saker som lockar fram så mycket kommentarer i olika grupper på Facebook som frågan om monarki eller republik. Antingen är man fruktansvärt hängiven eller otroligt hatisk. Mellanläge finns inte. Sunt samtalsklimat finns inte heller. Här ska älskas eller hatas till dess tangenterna blöder.

Jag hör till de älskande och säger GRATTIS!


Så till det som är så ofattbart och tragiskt. Jag tror att alla är berörda av den 17-åriga flicka som blev kidnappad och mördad en alldeles vanlig kväll när hon skulle åka hem från sitt jobb. Någon eller några tog sig rätten att avsluta hennes unga liv och göra anhörigas  liv till ett helvete. Men i just denna plats (helvetet) borde dessa ogärningsmän hamna. Det finns ingen förlåtelse för den som medvetet tar en annans liv.

En ny vecka väntar och vi hoppas alla på bättre väder.

2 kommentarer:

Annica sa...

För Sverige har det varit en ovanligt känslosam helg som innehållit både ofattbar tragedi och rusig lycka. Mordet på den 17-åriga flickan har skakat om oss ordentligt. Och som motvikt till den ultimata ondskan så fick vi se prinsparets fina bröllop. Det har verkligen varit ytterligheternas helg.
Och så saknar vi Magnus Härenstam.

Gunnel sa...

Det hände mycket i helgen. Det enda som var stabilt var det dåliga vädret. Idag regn blåst och mulet, alltså med andra ord precis som vanligt.

Må de hitta de djävlar som dödade Lisa, man blir så frustrerad över det hemska som hände den 17-åriga tjejen som borde haft hela livet framför sig.