lördag 6 juni 2015

Bullfest

Ordet är fritt! 


Det bjuds på bullar i Stadsparken. Vi har blivit fler i Luleå och det ska firas. Stan ska bli större, inte en fjuttig liten landsortsstad, utan en cool och stor stad. 

Svante Lindqvist som talar på nationaldagen tar upp Luleås önskan. "Bli gärna större", säger han, "men bli det inte på Malmfältens och landsbygdens bekostnad. Locka hit folk från Simrishamn, Ulan Bator och Bukarest istället."


Lite senare på dagen invigs en utställning på Museet som heter "Inland", med foton från norrländska inlandskommuner och som handlar om vad folk gör för att överleva i glesbygd.

Landsbygden ska leva och ha en god samhällsservice och städerna ska bli större. En rätt omöjlig ekvation som det krävs begåvade politiker för att lösa. Men ingen fara, det har vi ju.

Hej!4 kommentarer:

Annica sa...

Vad fint med Talarens hörna! Där ska jag stå och lyssna när du håller tal, t.ex. om stad kontra landsbygd, kust kontra inland. Jag vet att du är mycket klokare än politikerna. ---
Tyvärr hjälper inte all världens klokskap mot vädergudarnas regniga och blåsiga sinnelag. Vilket nationaldagsväder vi fick här i norr! Rostskadorna är (snart) ett faktum.

Gunnel sa...

Annica: Haha! Jag är ingen talare, men.........Jag skulle stamma och humma och rodna och vara helt värdelös. Det är lätt att kritisera när man har en egen blogg och inte behöver försvara det man kläcker ur sig.

Rostade vi inte ihop igår, så gör vi det idag. 9 plusgrader, blåst och regn. Vad har vi gjort som förtjänar detta.

Anders sa...

Jag var en gång i Hyde Park i London och lyssnade på talarna i Speakers Corner. Mest rättshaverister fick jag för mig, det var lite svårt att greppa ämnena tidvis. Vad som imponerade mest var den disciplin som lyssnarna/häcklarna uppvisade. Kommentarerna var e1aka, men kom alltid i lämpliga pauser, när talaren behövde andas t ex. Man avbröt inte i onödan. Hoppas det blir lika bra i Luleå.

Gunnel sa...

Anders: Jag har aldrig sett någon stå på Talarens hörna. Jag hittade den först nu men tror att den funnits några år. Häcklare är det gott om i kommentarer på nätet men i verkliga livet är vi rätt tysta och försynta. Vi borde kanske bli lite som engelsmännen.