lördag 27 juni 2015

Gult är fult

 Gult är fult

Blått är flott

NEJ, den ramsan stämmer inte alls!

Hej!
8 kommentarer:

Yvonne sa...

Nååå,verkligen inte.
De blås reklam gör mig galen.
Fy såna översittarfasoner.

Anders sa...

Man har ju upplevt en hel del ändringar i Postens image genom åren. Nytt stuk på posthornet, byte av färger m m. Kostat pengar har det i a f gjort. Den senaste ändringen till blått är nog den svåraste att svälja.

Annica sa...

Nog för att blått är en personlig favoritfärg och gult det motsatta men... svenska postbilar SKA vara just gula, med posthorn! Åh, man blir så trött på alla dessa namn- och loggabyten!
För några år sedan bestämde Norrbottens landsting (till höga kostnader) att länets `vårdcentraler´ hädanefter ska kallas `hälsocentraler´. Det skulle låta mer positivt. Snart kommer Sunderby sjukhus att heta Sunderby friskhus. SJUK-hus har ju alldeles för negativ klang.

Gunnel sa...

Yvonne: Håller helt med dig om reklamen. Den är bara så hemsk.

Anders: Ändringarna har säkert kostat några kronor. Man är internationell bevars. Sverige får inte behålla sina gula, Danmark inte sina röda. Alla ska vara blå i den heliga enhetens namn.

Annica: Det är alltid nya kvastar som ska pinka in revir och då blir det loggabyten till reklambyråernas förnöjelse.
Varför heter byggnaden i Sunderbyn för sjukhus, medan Piteå, Skellefteå och Umeå har lasarett? Precis som du skriver så måste nog Landstinget byta till något positivare.

Lennart sa...

Bara för kännedom! Flisbilarna som kör mellan Malå och Piteå är ommålade i blått och det står Post Nord på sidan. Jag har inte sett dom stanna vid någon brevlåda.
Vad har träflis med posten att göra?

Gunnel sa...

Lennart: Har posten börjat leverera flis i stället för brev? Mycket märkligt! Ingenting är längre som förut.

Anders sa...

Det är mina kontoutdrag dom kör. PostNord gör en liten omväg bara för att luras.

Gunnel sa...

"I tjwivähl!"