torsdag 29 maj 2014

Fika bör man


Att gå på café och fika var väldigt populärt på 50-talet och Lundgrens café i Malå var alla bakelseälskares samlingsplats.

När man träffar en väninna på stan, finns det inget lämpligare än att gå på café och ta ett fika. Både glada och sorgliga ämnen avhandlas bäst med ett wienerbröd i närheten.


Igår åkte vi till Bureå för att fira svågern som fyllde 60 år. Det blev mycket fika. Smaskig smörgåstårta, fin prinsesstårta och goda kakor.Vi besökte även brorsan med fru som till vår ära köpt vackra guldiga bakelser (se bild) som symboliserar Boliden. Naturligtvis med tanke på min anknytning till Bolidens Gruv. Där hade jag mitt allra första jobb på 50-talet.

Alldeles nyss fick jag höra i nyheterna att människor i västvärlden blir allt tjockare. Vi vet alla vad det beror på. Vi fikar!

Trevlig helg!

6 kommentarer:

Yvonne sa...

Så mycket gott ni fikat!Mums!

Gunnel sa...

Yvonne: Mycket fika blev det. Kanske bra att det inte är så mycket fika varje dag.

Annica sa...

Oj, vilken smarrig dag! Smörgåstårta, mums! (Som du vet så älskar jag smörgåstårta!) Prinsesstårta och kakor är också livsnödvändigheter. Ett wienerbröd eller en bakelse då och då är rena hälsokosten! Vi måste få unna oss nå´t gott emellanåt. Och man kan faktiskt äta sig sjuk på bara salladsblad och morötter också. Vi ska ju äta en varierad kost. ;)
Förresten, undrar om vi inte blir rundare av snabbmat och motionsbrist än av go´fika?

Gunnel sa...

Annica: Visst är det underligt att man oftast är sugen på det som är onyttigt. Sällan dreglar man efter salladsblad, aldrig hungrar man efter brysselkål. Men oj vad ett pecanwienerbröd eller en kladdkaka kan få snålvattnet att rinna.

Dags att börja baka kanske.

Annica sa...

Tidigare i kväll såg jag kändisarna baka frukostbröd och sockerskorpor i TV4. Måste erkänna att jag blev lite inspirerad. Om det regnar i morgon också och inspirationen finns kvar så...

Gunnel sa...

Blev också inspirerad men har ingen jäst hemma. Synd, för vädret är perfekt för bakning.