fredag 10 januari 2014

Ingen ska bli försoffad


För något år sedan stod jag på järnvägsstationen i Luleå och väntade på ett tåg. De få sittplatser som fanns i vänthallen var redan upptagna och jag fick luta min gamla kropp mot ett element, medan jag avundsjukt betraktade de lyckliga som fick sitta på en träsoffa.


Vänthallen på järnvägsstationen i Luleå är ett kyligt och dystert rum. Förmodligen ser det likadant ut på andra järnvägsstationer. Det vore något för Ernst att jobba med.


Men nu behöver jag inte längre vara avundsjuk på personer som fått sittplats. Det har på högsta ort beslutats att sofforna ska bort och att alla väntande på Luleå järnvägsstation ska stå upp. Till deras bekvämlighet har man satt upp en planka som man kan luta sig emot under de timmar eller dagar som man väntar på sitt ofta försenade tåg.

Allt detta för att vi inte ska bli försoffade.

4 kommentarer:

Annica sa...

Om Ernst fixar till vänthallen blir den mysigt ombonad och därmed extra eftertraktad av det klientel som rår för att man tagit bort sittplatserna.
Vad som behövs är vakter/utkastare. Och en (varm) lokal för klientelet någon annanstans där det inte stör andra.

Eva sa...

Jag läste nyligen att man förbränner mera kalorier om man står i stället för sitter. Kan det vara anledningen?

Yvonne sa...

Järnvägen och tågen har blivit ett skämt i vårt Sverige.Inte en dag man inte läser om förseningar och urspårningar.Litar inte alls på Trafikverket mera.

Gunnel sa...

Annica: Ernst och hans mannar skulle behövas i vänthallen i Luleå, förresten säkert i alla vänthallar i riket. Ett lämpligt projekt för mästaren.

Eva: Det har jag också läst någonstans. Står man, bränner man mer kalorier.

Yvonne: Javisst är det så. Förra vintern var katastrof på grund av kylan. Vi får väl se vad som händer i år.